Kenan Yoluak

KENAN YOLUAK

Tarihi 28 Ocak 2011

Birbirinizle iletişim kurmaktan korkmayın

Dünyadaki insanların en önemli sorunlarından biri dinlememek ve de anlaşılmamak... Birbirleriyle anlaşamayan ya da fikirlerini aktaramayan toplumlarda hep sorunlar yaşanıyor. Aslına bakarsanız herkes karşı tarafı kendi ihtiyaçları doğrultusunda dinliyor ve anlıyor. Mesela doktorunuzun tavsiyelerini dinleyip aynen uyguluyorsunuz ya da iş vereninizin isteklerini yerine getiriyor. Sevgilinizin isteğini hem dinliyor, hem de kabul edip uyguluyorsunuz. Ben de kuaför olarak şunu sormak istiyorum. Neden genelde kuaförünüzü dinlemeyip saçlarınızda bir sorun olduğunda dinleriz. Aslında bu gayet basit. Bizlerin bilgilerimizi siz müşterilerimize aktarırken yeterince ciddiyetle anlatamadığımızı ve yapılacak işlemle ilgili tam olarak ikna edemediğimizi düşünüyorum. Her zaman dediğim gibi iletişimde birinci kural dinlemek sonra yapılacak işlemi anlatmaktır. O zaman birbirimizi daha iyi anlar ve doğruyu beraberce buluruz.

* * *
MERAK ETTİKLERİNİZ
* Saçlarım dalgalı ve uzun. Aralarında çok ince yıpranmış bozuk dalgalar var. Bunları nasıl yok edebilirim? Sedef K.

CEVAP
Yeni uzayan saçlar zayıf çıkar. Vitaminsiz kaldıkları için de dalgaları tiftik gibi görünür. Saçların köklerinden bakıma alınması gerekiyor. Böylece güçlenecek, canlanacak ve dolgunlaşacak.

* Saçlarım açık bakır tonlarda çıkıyor. Rengine birşeyler yapabilir miyim? Hakan T.

CEVAP
Bu sorun saçların renk pigmentlerinin çok eksik olmasından kaynaklanıyor. O yüzden boyamaktan başka bir tavsiyem yok. Fakat kendinizi böyle de kabul edip değişik saç şekilleriyle mutlu olabilirsiniz. Göründüğünüz gibi olmak bence daha iyi olur.

* Saçlarımda daha önceden çok az beyaz vardı. Bu günlerde beyazlarım aşırı derecede arttı? Sebebi ne olabilir? Harika T.

CEVAP
Saçların bir anda beyazlamasının en önemli sebebi stres veya ırsidir... Bu iki sebepten ırsi olanına herhangi bir çözüm yok. Ama strese gelince, rahat olmayı başarabilirseniz hem saçınıza hem de sağlığınıza daha çok faydası olacaktır.

* Benim saçlarım aşırı derecede yıpranmış gözüküyor. Ne tavsiye edersiniz? Fazilet Ş.

CEVAP
Çok aşırı yıpranmış ve kuru saçların en önemli bakımı yoğun keratin yüklemesidir. Bu bakım saçınızı kuvvetlendirdiği gibi, yumuşaklık da sağlar. Yalnız bu keratin yüklemesi salonlarda uygulanır. O yüzden bir kuaföre gidip bu özel bakımı orada uygulatmalısınız.