Kenan Yoluak

KENAN YOLUAK

Tarihi 17 Aralık 2010

Ekranda görsellik önemli

Uzun zamandır sizinle burada moda akışını ve bunun paralelinde tarzlardaki değişiklik ve modern saçların günümüze uygunluğunu anlatmaya çalıştım. Yani moda ile ilgili her türlü yeniliği sizlerle paylaşarak bunun sadece görsel değil psikolojik yönlerini de izah ettim. Bu yazımda ise bambaşka bir yerden bakacağım hayatımızdaki görselliklere. Çağımızın en büyük buluşlarından biri olan televizyon hepimizin bildiği gibi bir tek tuşla bu ekrandan evimize misafir ettiğimiz insanlar, peki bu konuda ne kadar özenliyiz? TV ekranına çıkanlar gerçekten evimize misafir olduklarının farkındalar mı?

TV'DE STİL ÖNEMLİ BİR DETAY
Hafta sonu kanalları gezerken futbol yorum programlarına takıldım ve birkaç tanesini ardı ardına gezip, kılık kıyafet ve tarzlarına baktım. Daha sonra da Avrupa kanallarına ve orada yorum yapanların kılık kıyafet tarz ve stillerine baktım. O kadar büyük fark var ki gerçekten, Avrupa'da izlediğim yayınlarda konuşan kişi işinin ehli olduğunu duruşu ve stili ile belli ediyor bizde ise sanki 3-5 arkadaş toplanmış kimse onları dinlemiyor da aralarında konuşuyorlarmış gibi seviyesiz bir biçimde karşımıza çıkıyorlar. Bu gerçekten çok yanlış tabii ki... TV'ye çıkan herkesin ona yön verecek bir modacısı yada stilisti olsun demiyorum fakat en azından televizyon kanallarımız bu işe bir çözüm üretebilirler diye düşünüyorum. Sonuçta TV'ye çıkan kişiler belirli bir topluluğun savunduğu yada fikir birliğine vardığı konuları izah etmek için ordalar. Bir açıdan öncüler ve gömlek, kravat, ceket seçimi hatta saçların taranma şekli dahi izleyenlerin bakış açısı için önemlidir. Zaten bunlar önemli olmamış olsa bu tip programları TV'den takip etmek ile radyo dan takip etmenin bir farkı olmazdı öyle değil mi? Tabii ki bunu herkese mal etmemek lazım ama genel olarak baktığımızda görselliğin bu derece önemli olduğu bir ortamda Avrupa ve dünyanın çok gerisinde olduğumuza düşünüyorum. Umarım en yakın zamanda izlerken göze ve kulağa hitap edecek düzeyde programlar yapılır ve izleyicinin beğenisine sunulur. Hepinize mutlu ve sağlıklı günler dilerim...

MERAK ETTiKLERiNiZ
Selamlar, benim biraz kilo fazlam var saçlarım uzun ve çok rahat ediyorum aslında ama sıkıldım kısa kestirmek istiyorum ama yakışmamasından korkuyorum. Tavsiyeniz nedir? Melahat T.

CEVAP
Sevgili okurum sizi görmeden tek şunu söyleyebilirim ki herkese her saç modeli yakışabilir. Kesilecek modele ve kesen kişinin profesyonelliğine bağlı olarak size uygun modeli bulabilirsiniz.

Saçlarımın tepesi döküldü ve saç ektirmek istiyorum bunu tavsiye eder misiniz? Ekrem D.

CEVAP
Saç ektirme benim branşımın dışında kalan ve operasyonla ilgili olan bir konu, fakat yaptıranlar ile konuşup fikirleriniz aldığımda çok memnun olduklarını vurgulayıp genel olarak
tavsiye ediyorlar.