ONUR KAYADOR

ONUR KAYADOR

Tarihi 11 Temmuz 2010

Sağlam gittiler sakat döndüler

Fenerbahçe'de antrenman sisteminde değişiklikler göze çarpıyor. Daum'un yaptırdığı koşu idmanlarından çok topla çalışmalar yapılıyor. Futbolcular bu durumdan memnun gibi.
Sizin görüşünüz nedir?
Sezon başı antrenmanları çok önemlidir. Sezon başı idmanlarını kaçıran futbolcular ligde çok zorlanır.
Aykut Kocaman'ın çalışmaları daha çok topla yaptırdığını duyuyoruz. Aslında bu Avrupa'nın birçok ülkesinde uygulanan bir sistem. Tabii bu durum Fenerbahçe'de kondisyon antrenmanı yapılmıyor şeklinde algılanmamalı. Topla yapılan çalışmalar da kondisyon içerikli olabilir. Her şeyden önemli olan şey futbolcuların toplu ya da topsuz idman yapmaları değil antrenmanları ne kadar isteyerek ve verimli yapmalarıdır.

Transferde suskunluk devam ediyor. Takımda sakat futbolcular da var Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bir kere futbolcuların sezon başı kampına sakat gelmelerini anlayabilmiş değilim. Özer Hurmacı ve Gökhan Gönül'ün omuzlarından ameliyat olduklarını biliyorum. Ama Santos ve Güiza ülkelerine sağlam gittiler ve sakat döndüler. Uğur Boral'ın tekrar sol dizinden sakatlanması ise büyük bir şanssızlık.
Geçen sezon da aynı yerden sakatlanmıştı. Transferlere gelince... Fenerbahçe eski hatasına düşmedi. Yani futbolu bırakmak üzere olan yıldızlara tonlarca para dökmedi. Bunu olumlu karşılıyorum. Tabii bazı transferlerde biraz gecikme olabilir. Bunun makbul bir süresi de vardır. Fenerbahçe, sağ kanat ve forvet adam aldı mı transferi bitirecek. Stoper alınmayacağını ise biliyoruz.