ONUR KAYADOR

ONUR KAYADOR

Tarihi 23 Haziran 2010

Daum'dan artık hayır gelmez!

Fenerbahçe'de önce Daum'un teknik direktör olarak devam edeceği açıklandı. Ancak son gelişmeler Fenerbahçe ile Daum'un yollarının ayrılacağını gösteriyor. Sizce son karar ne olmalı? Öncelikle şunu söylemem gerekir ki Fenerbahçe'de yaşanan bu gelişmeler büyük bir takıma yakışmadı.
Bence Fenerbahçe'nin Daum'a bu şekilde tavrı yanlış. Yanlış anlaşılmasın, Daum'u desteklediğimden dolayı söylemiyorum. Daum takımı şampiyon yapamamışsa başarısızdır.
Ama sözleşmesi olan bir teknik adama burnunu sürterek takımdan göndermeye çalışmak çok da şık olmadı.
Bu saatten sonra Daum'dan Fenerbahçe'ye hayır gelmez. Bundan sonra olabilecek en medeni şekilde yolların ayrılması gerekir. Fenerbahçe'de Stoch transferi gerçekleşti. Ama sonra arkası gelmedi. Yıldız futbolcuların isimleri ortalıkta dolaşıyor.
Fener hangi bölgeye kimi almalı?
Benim bu konudaki görüşüm en başından beri aynı. Fenerbahçe kanatlara 2 oyuncu almalı. En önemlisi de takımın yükünü taşıyabilecek bir golcüye ihtiyac var. Ben Lugano'nun yanına birinci sınıf bir stoperin alınmasını da istiyordum ama sanırım yönetim yabancı tercihini stoperden yana kullanmayacak. Transfer edilen Stoch'a gelince. Henüz 20 yaşında ve Hollanda Ligi'nde iyi bir çıkış yakaladı. Bu çıkışını devam ettirirse Fenerbahçe'ye faydalı olur.
Ama yok, yerinde sayarsa hayal kırıklığı oluşturur. Aldığım bilgilere göre kendisine has özellikleri olan bir futbolcu. İzleyip, göreceğiz. Santos'u İngilizler istiyor.
Sizce kalmalı mı satılmalı mı?
Santos, ligin 2. yarısında çok iyi bir performans gösterdi. Yönetimin satacağını zanetmiyorum. Ama astronomik bir teklif gelirse satılmayacak futbolcu yoktur.