ONUR KAYADOR

ONUR KAYADOR

Tarihi 13 Haziran 2010

Öncelik golcüde

* Fenerbahçe, transfer sezonuna çok hızlı bir giriş yaptı. Önce Galatasaray'ın da istediği Stoch alındı. Şimdi de forvet ve sağ kanat için Avrupa futbolunun önemli isimleri ile görüşülüyor. Siz bu geliymeler için neler düşünüyorsunuz?
Stoch çok fazla izlyediğim bir futbolcu değil. Ama onun hakkında gelen bilgiler genelde olumlu yönde. Bu futbolcu sol kanatta oynuyor ve Fenerbahçe'nin bu bölgede adama ihtiyacı vardı. Geçen sezon burada oynayan Özer Hurmacı kanat oyuncusu değildi. En azından bu bölgede gerçek bir kanat oyuncusu oynayacak. Ama daha önce dediğim gibi Fenerbahçe 1. sınıf bir golcü transfer etmezse yapılan transferler eksik kalır ve geçen sezon yaşanan sıkıntılar yeni sezona taşınmış olur.

* Forvet hattı için de Pavlyuchenko'nun ismi ön plana çıktı. Sağ kanat için de Krasic'in adı geçiyor. Ne düşünüyorsunuz?
Rus futbolcu, Fenerbahçe'nin gelecek sezon da tek forvetli sistemle oynayacağını düşünürsek isabetli bir transfer olabilir. Çünkü hem havadan hem yerden etkili, üstelik topu da saklayabiliyor. Tabii bu futbolcunun transfer edildiğinde kendi iradesini de ortaya koyması gerek. Krasic ismi için de olumlu düşünüyorum. Sağ kanada da ihtiyaç var. Ama şu notu da vermem gerek. Bu transferler gerçek değer üzerinden yapılmalı. Hiçbir futbolcuya değerinden fazla para verilmemeli. Transfer bu şekilde gerçekleştiriliyorsa başarıdır. Yoksa değil.