Tarihi 11 Ekim 2009

Eski erkek arkadaşıyla görüşüyormuş

* Sevgili Jale Abla ben 28 yaşında bir erkeğim. Yaklaşık beş ay önce ailemden sevdiğim bir kuzenimin vasıtasıyla hayatımda ilk defa seviyorum dediğim insanla tanıştırıldım. Güzel bir akşam yemeğinden sonra sahilde arabanın içinde oturup denize doğru bakıyorduk. Ne olduysa o an oldu ve bir anda bana "Yapamıyorum, kendimi ilişkiye veremiyorum" demeye başladı ve ağladı. Şoke oldum. Hiç bir şey yoktu ortada ve bana son bir haftadır hiç aklına gelmediğimi ve buna bir anlam veremediğini söyledi. Aklına eski erkek arkadaşı geliyormuş ama ondan nefret ettiği için sanki beni onunla aldatıyormuş gibi hissediyormuş. Bunu bana yapamayacağını söyledi. Ben de hemen karar vermemesini söyledim. Sonra biraz üstüne gittim ve erkek arkadaşıyla on gündür görüştüğünü söyledi. Tabii ben şoke oldum.

İNANMAK İSTEMİYORUM
Bana asla ve asla onunla bir daha olmaz demişti. Büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Ona bu zihniyetle hayatta asla mutlu olamayacağını, beni kandırdığını söyledim ama ağzımdan küfür veya kötü bir söz asla çıkmadı. En sevdiğim özelliği dürüstlüğü ve dobralığıydı. Bir anda buna gölge düşürdü. Bunu benden ayrılmak için mi söylüyorsun diye son bir kez sordum. O da sadece iki kez yüz yüze bir kez de telefonda görüştüğünü söyledi. Hala inanamıyorum. Benim gibi bir insana bunu nasıl yapar derken iki gün sonra beni aradı. Çok özür diledi. Böyle bir şeyin olmadığını, eski erkek arkadaşına dönmediğini, sadece o an için kendisini köşeye kıstırılmış hissettiğinden ilk ve tek yalanını söylediğini, benim dünyada aldatılacak son erkek olduğumu falan söyledi. Ben de bu saatten sonra bunun bir anlamının olmadığını ama beni yanıltmadığı için ona teşekkür ettiğimi ve hakkını helal etmesini söyledim. Onunla helalleştik ama şimdi benim içim içimi yiyor. Yaklaşık 15 gündür görüşmüyoruz. Tekrar arayıp sorsam mı? Benden yana hiçbir sorun yok. Kendimi küçük mü düşürmüş olurum, yoksa yeniden onu kazanabilir miyim? Şu an antidepresan ilaçlar kullanıyorum. Hazmedemiyorum böyle bir ayrılığı. Lütfen yardımcı ol Jale Abla! (Adı saklı)

Sevgili kardeşim, bana hiç kızma ama böyle bir kızdan sana kesinlikle hayır gelmez. Aşk gerçekten gözünü kör etmiş sevgili kardeşim. Bence, sana göz göre göre yalan söylüyor. Niye kendini kıstırılmış hissediyor ki? dobralığına dürüştlüğüne güveniyorsa, neden bu hisse kapılsın söyler misin? Karşısında tüm saflığıyla duran seni kandırmış. Sonradan inkar etmiş, doğru söylemiş. Bu hiçbir şey ifade etmez. Bir kere en başta hak etmediğin halde seni yıpratmış. Doğru davranmamış ve hata yapmış. Şanslısın ki ondan ayrılmışsın. Çünkü onun kafasında hala eski erkek arkadaşı varken, karşısında seni göremez. İçini acıtmak istemiyorum ve çok üzülüyorum inan ama bu depresan ilaçları kendini iyi hissedene kadar bir süre kullanabilirsin. Ama böyle yanlış birliktelikleri durmadan eşelersen, çok üzülürsün. Umarım yanılırım ve her şey senin istediğin gibi olur.