Tarihi 7 Ekim 2009

Üvey annemin davranışları değişti

Merhabalar, ben İzmir'den Ayça. Jale Ablacığım, ben 18 yaşında çevresinde çok ilgi çeken güzel bir kızım. Jale Abla, bu yönden çok şanslıyım ama üvey annemden dolayı son zamanlarda çok sıkıntı çekiyorum. Aslında onu çok seviyorum, bana beş yaşından beri annelik yapıyor ama son zamanlarda çok garipleşti. Daha doğrusu ben biraz serpilip genç bir kız olduktan sonra değişti. Ben anlam veremiyorum ama sanki beni kıskanmaya başladı. Erkek arkadaşlarıma kızıyor. Onların yanında beni rencide ediyor ve başlıyor "bizim zamanımızda" cümlelerine... Yaşlandı desem, o kadar yaşı da yok. Kendisi daha 45 yaşında.

KÖTÜ BİR ŞAKA YAPTI
Aslında annem de güzel ama, bana çok yakışan kıyafetime olmadı diye karışıp, aynısını alıp giyiyor. Neden böyle yapıyor anlamış değilim. Bana yakışmayan ona mı yakışıyor yani? Sonra ablacığım, saçlarım çok uzun ve dikkat çekici. Onları çok seviyorum ve asla da kestirmeyi düşünmüyorum. Annem saçlarımı çok sevdiği halde, son zamanlarda kestirmem için ısrar ediyor. Hatta bir keresinde sen uyurken saçlarını keseceğim demesi şaka da olsa beni çok üzdü ve etkiledi. Annemin ileri derecede saç problemi var ve bazen peruk kullanıyor. Onu seviyorum ama beni çok üzüyor Jale Abla. Ne olur söyle, ne yapayım? Nasıl davranayım? Kimse üzülsün istemiyorum ama ben de genç bir kız olarak haklarımı isteyip, gençliğimi doyasıya yaşamak istiyorum.
Bana yol gösterirsen çok memnun olurum. Sana şimdiden çok teşekkür ederim ablacığım...
Rumuz: Ayça

Sevgili kızım, seni anlıyorum haklısın ama, devir öyle istediğin gibi gençliğini yaşayacak devir değil! Görüyorsun her gün haberlerde insanı tedirgin eden ve korkutan bir çok olay yaşanıyor. Aman kızım her zaman çok dikkatli olmalısın. Her konuda annene ve babana güven ve ne olur sözlerinden çıkma! Doğruyu, yanlışı kendin görebileceğin bir yaşa gel, sonra kendine ait bir özelin olur merak etme. Neyse kızım, sen güzelliğine güvenip de lütfen dünya etrafında dönüyor sanarak hata yapma. Gelelim, asıl derdine... Ben annenin son zamanlardaki davranışının altında başka bir neden olduğuna inanıyorum. Yani ruhsal durumu belki şu sıra çalkantıda. Yani ben seni gerçek anlamda kıskandığını sanmıyorum. Olsa olsa en fazla sana, güzelliğine ve gençliğine imreniyordur. O kadar! Bunları çok fazla kafana takma. Çünkü birbirinizi sevdiğiniz belli. Ne olursa olsun beş yaşından beri sana annelik yapıyor. Lütfen onun kalbini kırmamaya özen göster. Yanlış anlama her zaman o haklı demiyorum ama kırılsan da biraz idare et işte! Umarım her şey en kısa zamanda yoluna girer. Kendine çok dikkat et Ayçacığım oldu mu?