İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 21 Ekim 2018

Fener’de kan kaybı sürüyor

PHILLIP Cocu, Slimani ve Benzia'nın kadroda olmadığı gecede İsmail Köybaşı'yı Hasan Ali'nin önünde ilk 11'e alarak maça başladı. Geçen senenin deplasman lideri Fenerbahçe'nin bu yıl 180 derecelik değişimle dış sahada büyük sıkıntı yaşadığına şahit oluyoruz.
Dün gece de ilk devrede rakip kalede sadece 1 pozisyon üretebilen buna karşın kalesinde de pozisyon vermeyen bir Fenerbahçe vardı sahada.

ŞANSSIZLIK...
İkinci yarıda daha fazla rakip kalede oynayan, özellikle Eljif'in iyi oyunu ile ateşlediği ve maçı kazanabilecek pozisyonlar üreten bir Fenerbahçe izledik.
Soldado'nun kaçırdığı iki net pozisyon, kendi klasına yakışmazken Mehmet Ekici'nin direkten dönen frkiği ise tek kelimeyle şanssızlıktı.
Ekici demişken oyuna son derece hazır girdi, çok iyi işler yaptı, ama yine sakatlanarak oyundan çıktı.
Varlığı ile fark yaratan bir isim olan Ekici, geldiği günden bu yana üst üste 3 maçta forma giymeyi bir türlü başaramadı.
İşin enteresan kısmı, sezon başında UEFA listesine yazılmayan Soldado ve Mehmet Ekici gibi isimlerle Cocu'nun günü kurtarmaya çalışması oldu.
Sonuçta Sivasspor deplasmanında kaybedilen iki puanla Fenerbahçe lidere yaklaşma şansını değerlendiremedi.
İkinci yarıda ortaya koyulan futbol nispeten iyi olsa da Fenerbahçe'nin hala tat vermediğini söyleyebilirim.

Cocu takımı tanımıyor
COCU, hala F.Bahçe'yi tanıyamadı. Bir maçlık performansa göre oyuncular hakkında karar veriyor. Bu da ideal 11'ini oluşturmasını geciktiriyor. Kime inanıyorsa aynı oyuncularla devam etmeli. etmeli.

MAÇIN EN İYİSİ ELJIF
Takımına büyük bir dinamizm kattı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ AYEW
Sahada varlığını hissettiremedi.
61'de çıktı.