İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 8 Ekim 2018

Bu günleri de gördük!

HAFTA arasında oynanan Trnava maçının 11 ile maça başlayan bir F.Bahçe vardı sahada. Başlangıç planı için Başakşehir gibi bir takıma forvet özellikli iki oyuncuyla başlamak ve orta sahada bir oyuncu eksilmek büyük riskti. F.Bahçe'nin iki kanadı Isla ve Hasan Ali maç boyunca sürekli hem defansa hem de hücuma yardım ederek bu eksikliği gidermeye çalıştılar.

FREY NE YAPAR!
İlk devrede topla daha çok oynayan bir Başakşehir izledik. Buna karşın F.Bahçe'nin 3 net pozisyona girdiğini gördük. Başakşehir'de kaleci Mert'in başarılı oyunu F.Bahçe'nin öne geçmesini engelledi. Fener rakibine 1 pozisyon vererek defansif yönden de iyiydi. İkinci yarıda topla oynamada oyuna denge geldi. Topal ve Benzia'nın oyuna girmesi F.Bahçe'nin daha çok pas yapmasını sağladı. Frey'in hala bu takımda nasıl ilk 11'de oynadığını anlamış değilim. En azından Soldado dün akşam oyuna girerek biraz moral bulmuştur. Cocu onu mutlaka kazanmalı.

MERT FAKTÖRÜ
2. yarıda da F.Bahçe'nin gol atabileceği 3 pozisyon vardı. Ama yine gol ayaklarının etkisizliği ve Mert'in başarılı oyunu golün gelmesini engelledi. Beraberliğe "Yazık oldu" diyecekken eğer VAR sistemi arıza yapmasaydı Fenerbahçe maçı mağlup kapatacaktı. Çünkü Elia'nın attığı gol nizamiydi ve orada yan hakem hata yaptı. Sonuçta beraberliğe ve girilen gol pozisyonlarına "İyi" diyeceğimiz günlerdi de gördük! Bu da içinde bulunduğumuz durumu özetliyor herhalde.

MAÇIN EN İYİSİ: MERT
Başakşehirli kaleci kalesinde devleşti.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ: FREY
F.Bahçe'nin İsviçreli golcüsü vasattı.