İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 30 Ekim 2015

Kazanmak daha önemliydi

Dün akşam Fenerbahçe için önemli olan oyun değil skordu.
Çünkü olası bir puan kaybı durumunda lider Beşiktaş'ın kazanması halinde aradaki puan farkı minimum 6 olacaktı. Bu yüzden Fenerbahçe'nin aldığı 3 puan son dere- ce önemlidir. Bir anlamda Fenerbahçeli oyuncuların üzerine düştüklerini yapıklarını söyleyebiliriz.
İlk 15 dakikayı çok iyi oynayan bir Fenerbahçe vardı. Rakibi yarı alanına hapsetmiş topla oynamada yüzde 70'e 30 üstünlük sağlamıştı.
Osmanlıspor yanlışı çabuk fark etti ve oyunu geride kabul etmek yerine Fenerbahçe'ye önde baskı yapmaya başladı.
Bu baskı sonucunda da kaptıkları toplarla ve Umar sayesinde Fenerbahçe kalesinde pozisyonlar buldular. Volkan'ın kurtardığı top son derce önemliydi.
Markovic'in sakatlanması ve Fernandao'nun oyuna girmesinden sonra Van Persie yine kanada geçti. Hollandalı burada oynadığı zaman da etkisiz olduğunu hepimiz biliyoruz.
Maçın tek golünü atan Alper kesinlikle Fenerbahçe'nin en iyisiydi.
Nani'nin 18'de olmamasından dolayı şans bulan Alper çok önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha ispatladı. Nani her topu ayağına isterken Alper rakip defans arkasına koşular yapmayı seven bir oyuncu.
Topu ayağına aldığı zaman da dripling yaparak direkt kaleye gidebiliyor.
Bu yüzden de Pereira'nın kesinlikle Alper'i daha fazla kullanması gerekir.
Golden sonraki bölümlerde Fenerbahçe'nin yine savunmaya çekilmesi, gol yememeyi düşünmesi ve maçı kurtarmaya çalışması her zamanki gibi dün gecenin kötü görüntüleriydi.

MAÇIN EN iYiSi ALPER
Çok iyi mücadele etti. Harika bir gol attı

MAÇIN EN KÖTÜSÜ MARKOVIC
Sakatlanıp çıkana kadar hiç etkili değildi.