İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 24 Şubat 2015

Kadıköy'de soğuk duş

Dün geceye hakem Özgür Yankaya ile başlayalım. İyi yönetti kötü yönetti bir yana maçın 49. dakikasında o kadar yanlış bir düdük çaldı ki futbolu zerre kadar bilmediği gün gibi ortaya çıktı.
Sarı kartı olan Custodio'nun Mehmet Topal'a yaptığı harekete anında faul düdüğü çaldı. Ve sonrasında yüzde yüzlük sarı kartlık hareketi es geçti.
Daha kötüsü pozisyonun devamında bir saniye bekleyip oyunu avantaja bıraksa Fenerbahçe'nin yüzde yüzlük gol pozisyonunu da kesmemiş olurdu.
Aynı Custodio'nun oyunun son bölümlerinde yaptığı ceza sahası önündeki faule de sarı kart çıkartmayınca her halde aralarında bir akrabalık ilişkisi var diye düşündüm.
Gelelim maça.
Daha 4. dakikada Güray'ın attığı muhteşem golle yenik duruma düşen Sarı-Lacivertliler, 85. dakika boyunca maçı kurtarmak adına her şeyi yaptılar.
Ama 12. dakikada Emenike'nin bir metreden tribünlere gönderdiği top gecenin Fenerbahçe için uğursuz bir gece olacağının habercisi gibiydi.
Sarı-Lacivertliler o kadar çok gol kaçırdılar ki atamayana atarlar sözü gerçekleşti. Ve oyunun son bölümlerinde Fenerbahçe kalesine gelmeye başlayan Akhisar Vaz Te ile galibiyet golünü bularak Fenerbahçe'nin 33 haftalık yenilmezlik unvanını tarihe gömdü. Sonuçta son iki iç saha maçında 5 puan kaybetmiş bir Fenerbahçe var.
Dolayısıyla kayıp büyük. Ligin ortasını geçtiğimiz bugünlerde bu gibi puan kayıpları takımın ve camianın moralini bozar ve telafi etmek de zorlaşır. Bu yüzden Fenerbahçe, Konyaspor ve ardından Galatasaray derbisini muhakkak kazanmak zorunda. Aksi olursa Fenerbahçe'de soğuk rüzgarlar esmeye başlar.

MAÇIN EN iYiSi DOUGLAO
Kiritik müdahelelerle Fener'i durdurdu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ KUYT
Hollandalı eski görüntüsünden çok uzaktı.