İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 5 Temmuz 2014

Panzerler yarı finalde

Brezilya'daki Dünya Kupası çeyrek final heyecanıyla devam ediyor. Dün gecenin ilk maçında iki iddialı takımın mücadelesinden mutlu ayrılan taraf Almanya oldu. Ve adını yarı finale yazdırmayı başardı. Almanya'nın bu başarısı asla sürpriz değil.
Oynadıkları turnuvalarda en kötü halleriyle bile yarı finale çıkmayı başarabiliyorlar.
Bu da klasik, Almanya tam bir turnuva takımı lafını destekleyen örnek. Grup maçlarındaki heyecanlı ve bol gollü maçların ardından ikinci turda ve dün geceki Almanya-Fransa maçında beklediğimiz futbolu seyredemedik. Genel anlamda, takımlar önce savunmayı düşünüp, gol atmayı ikinci planda tuttukları için maçların seyir zevki düştü. Dün akşam da buna benzer bir izledik.

DESCHAMPS'IN RİSKİ
Almanya
karşılaşmanın başında bir yan top sonrası golü bulunca son derece kontrollü bir oyunu tercih etti. Zaten saha içi paylaşımı son derece iyi olan Almanya takımına oyun anlamında üstünlük sağlamak çok zor olduğu için Fransa maç boyunca bir türlü aradığı golü bulamadı. Oyunun son bölümlerinde Deschamps'ın risk alarak neredeyse tamamen hücum oyuncularıyla oynaması sonrası Fransa takımının bulduğu pozisyonlarda da Alman kaleci Neuer ön plana çıktı ve Fransızlar'a gol izni vermedi.

ÇOK FARKLI OLABİLİRDİ
Bu arada Panzerler'in geliştirdiği son derece tehlikeli kontrataklarda Alman oyuncular son vuruşlarda etkili olabilselerdi maç çok daha erken bitebilirdi.
Görünen o ki, gruplarda yaşanan sürprizler ikinci turda yaşanmadı. Ve çeyrek finalde de yaşanmayacakmış gibi görünüyor. Yarı finaller için favorilerim Almanya, Brezilya, Hollanda ve Arjantin...