İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 22 Eylül 2013

Bir döndü... Pir döndü!

Dün akşam Kuyt'un 21. dakikada attığı 2. golden sonra hakem Yunus Yıldırım, maçı durdurup iki takımın teknik direktörlerini ve oyuncularını yanına çağırıp 'Beyler maçı burada bitirelim mi' diye sorsa hiç kimseden 'hayır' cevabı çıkmazdı heralde. Çünkü dün geceki maç 40 gün 40 gece oynansa Fenerli oyuncular kazanacaklarını Elazığlılar da kaybedeceklerini biliyorlardı. İki takım arasında ciddi anlamda kalite farkı var. F.Bahçe'nin usta ayaklarıyla bulduğu ilk 2 golde aslında maçı bitirdi.

YANAL'I KABUL ETTİLER
Bu galibiyetle Fenerbahçe'nin sezon başındaki sıkıntılı günleri tamamen atlattığını da söyleyebiliriz.
Ligde 4'te 4 yapıp lider Beşiktaş'ın maçını bekleyecekler.
Peki Fenerbahçe'de değişen "ne?" diye sorarsanız, birincisi oyuncular artık Ersun Yanal'ı kabul etti. Onun yönetimine ve bilgisine saygı duymaya başladılar.
İkincisi de zaten kaliteli kadroya sahip Fenerbahçe'nin 4'te 4 yapması değil sezon başındaki görüntüsü anormaldi.
Bu yüzden lig sonuna kadar F.Bahçe şampiyonluk yarışının içinde olacaktır.

SOW BU KEZ DÖKTÜRDÜ
Gelelim Sow'a... Futbol medyası olarak bazı konularda çok yanlış davranıyoruz.
Sow 2 hafta 18'e giremedi diye ortalık ayağa kalktı. Hep altında bir sebep aradık. Ama görüldü ki Sow hazır olduğunda Ersun hoca, O'na formasını verdi.
Ve Sow da attığı ilk gol sonrasında hocasına koşarak aralarında bir problem olmadığını dosta düşmana gösterdi.
F.Bahçe adına sevindirici olan diğer konu ise Yanal'ın rotasyonu sonrasında takımın oyununun aynı tempoda devam etmesiydi. Bu da her oyuncunun hazır beklediğini gösteriyor.

* * *
ELAZIĞSPOR'U ANLAYAMADIM!
Geçen sezon mucize eseri ligde kaldılar. Bu yıl da aynı sıkıntıyı yaşayacaklar gibi gözüküyor. Son derece yumuşak bir takım olduğunu 50. dakikada kadar 2 faul yapmalarından anlayabiliriz.
Oynamaya çalışıyor gibi gözüküyor ama santraforları çok yetersiz. Ve F.Bahçe'ye kaptırdıkları her top kalelerinde pozisyon oldu. 4-0 ile kurtuldukları için dua etmeliler. Çok daha kötüsü başlarına gelebilirdi.