İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 18 Mart 2013

Hayati bir galibiyet!

AYKUT hoca ile cuma günü konuştuğumda Antalyaspor maçının kalan süredeki en önemli maç olduğunu söylemişti. Ve Antalya'dan 3 puanla dönmeyi başardıkları taktirde "şampiyonluğun bir numaralı favorisi olacaklarını" iddia etmişti....
Maçtan 2 saat önce Galatasaray'ın da kazanmasının ardından 3 puan hayati önem taşır olmuştu.

ARAYA MORALLİ GİRDİ
Sarı-Lacivertli oyuncular bu son derece önemli mücadeleyi galibiyetle kapatarak milli maç arasına moralli girdiler. Ve son haftaya kadar da şampiyonluk yarışının içinde olacaklarını bir kez daha gösterdiler.
Maça dönersek... Rakip Antalya Türkiye'nin neredeyse en iyi hücum oyuncularına sahip bir takım.
Kolay gol atabiliyorlar, çok kolay gol pozisyonuna girebiliyorlar. Böyle olunca da Aykut Kocaman ister istemez oyunu geride kabul etmek zorunda kaldı.

EMRE PLANLARI BOZDU
Son zamanlarda Fenerbahçe'nin bu kadar az pas yaptığı rakibin topla oynama oranında önde olduğu bir maç izlememiştik. Tabi bunda maçın hemen başında Emre Belözoğlu'nun hemen sakatlanıp çıkması ve Selçuk'un oyuna girmesinin de büyük payı var. Sezon boyunca her maçı iyi oynayarak kazanmak mümkün değildir.
Fenerbahçe'de kötü oynayarak kazandığı maçlardan birini oynadı.
Şampiyonlukta hayati bir 3 puan aldı...

***
Fener'in yeni Alex'i SALİH UÇAN
ASLINDA çok bahsetmek istemiyorum çünkü nazar değmesinden korkuyorum. Ama genç Salih oynadığı her maçta gittikçe daha fazla yük taşıyarak, daha fazla sorumluluk alarak, bizleri büyülemeye devam ediyor... Fenerbahçeliler, Alex'in gittiğine çok üzüldü ama artık üzülmesinler...
Çünkü yeni Alex'lerini bulduklarını söyleyebilirim.
Böyle devam et Salih...
Her gün daha da iyi ol.

***
EMRE'NİN YERİNE Cristian girmeliydi
1) Emre sakatlandıktan sonra 1-0 öndeyken Kocaman'ın Selçuk'u oyuna alması anlaşılabilir ama Meireles varken Cristian oyuna girmeliydi.
2) İki defansif orta saha saha sahada yer aldı. Böyle olunca orta saha aksadı.
3) Bütün hücum gücü genç Salih'e, Sow'a ve Kuyt'ın ayaklarına kaldı.