İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 25 Mayıs 2012

İki farklı devre!

Adı üstünde bir hazırlık maçı oynadık dün akşam... Skordan çok oyun felsefemiz, kadroda yer alan genç oyuncularımızın gelecekte milli takımımıza neler katabileceği, çok daha önemliydi.
Rakibimiz Gürcistan, kalite olarak da zaten bizim milli takımımızın altında bir takımdı... Bütün faktörleri göz önüne alarak dün akşamki maçı göz önüne almak lazım. Öncelikle Abdullah Avcı'nın oyun sisteminin belli olduğunu söyleyebiliriz. Milli Takımımız, 2014 Elemeleri boyunca Abdullah Avcı'nın Belediye'de uygulattığı 4-3-3 sistemiyle oynayacak. Önde baskı yapmak yerine de, top rakipteyken takım halinde topun gerisine geçip takım savunmasını, rakip orta yuvarlaktan başlatacak.
Kapılacak toplarla da çabuk bir şekilde rakip kaleye gidilecek.

İKİNCİ YARI PASİF BAŞLADIK
Dün akşam ilk yarıda bunun güzel örneklerini gördük. Atılan iki gol, sol taraftan son derece iyi geliştirilmiş ataklarla geldi. Bu gollerde asıl önemli olan, iki orta saha oyuncumuz Hamit ve Nuri gibi iki orta saha oyuncusunun golleri atan oyuncumuz olmasıydı.
Zaten bu sistemde orta saha oynuclarınız hücuma destek vermezse pozisyon üretemezsiniz.
Tek tek diğer oyuncaları, değerlendirmek maç için çok olumlu olmaz. Çok geniş bir kadroyla gidildi ve Abdullah Avcı her oyuncuyu görmek isteyecektir.
Ama genç Sercan ve kaleci Mert Günok, milli formayı ilk kez giymelerine rağmen, gelecekte de futbolumuza çok faydalı olacaklarını gösterdiler. 2. yarıdaki Gürcistan'ın iyi başlangıcı ve bu bölümde oyundan düşmemiz, gecenin milli takım adına kötü görüntüleriydi. Abdullah hoca son iki hazırlık maçında bu kadroyu şekillendirmek zorunda...

Maçın en iyisi
Hamit Altıntop, koluna taktığı kaptanlık bandının sonuna kadar hakkını verdi

Maçın en kötüsü
Mustafa Pektemek ileri uçta çok fazla etkili olmadı. Kötü değildi ama etkisizdi.