İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 27 Şubat 2011

Kredilerini kullandılar!

SON yazımda önümüzdeki 3 maçlık periyodun kağıt üzerinde kolay görünse de iyi konsantre olunmadığı taktirde çok zorlu geçecek maçlar olduğunu söylemiştim.
Dün akşamki Kasımpaşa maçında söylediklerimin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı.

VOLKAN KALEDE ÜŞÜDÜ
Kalite olarak Fenerbahçe'nin çok aşağıda bir takım olmasına rağmen Kasımpaşa maç boyunca Fenerbahçe'yi oldukça zorladı. Maça Fenerbahçe, alıştığımız şekilde son derece baskılı başladı. Özellikle ilk 20 dakikada 3-4 tane gol pozisyonu yakaladılar. Ama bir türlü gol atmayı başaramadılar. Kasımpaşa bu anlarda bütün oyuncularıyla savunma yapıp bu baskıyı engellemeye çalıştı. Neredeyse F.Bahçe kalecisi Volkan'a hiç top gitmedi diyebiliriz.
Kasımpaşalılar tam bu baskıyı dengeledik derken, Alex'in muhteşem frikik golü F.Bahçe'yi rahatlattı.
30 dakikalık bölümde sahanın tek hakimi F.Bahçe idi. Topla oynama oranlarına baktığımızda yüzde 73'e, yüzde 27 gibi inanılmaz bir rakam görüyorduk.

55'TE MAÇ BİTTİ
Alex'in golünden sonra Kasımpaşalılar, yapacak bir şey yok bari biz de atak yapalım diye düşündüler ve F.Bahçe kalesine gelmeye çalıştılar.
İlk devrenin son dakikalarında Volkan'ın kurtardığı penaltı ikinci 45 dakikanın F.Bahçe için çok daha sıkıntılı geçmesini engelledi. Açıkçası Dia'nın 55. dakikadan sonra attığı golden sonra da artık bir yerde bitti de diyebiliriz.
Ligde üst üste 6 maç kazanmış bir takımın kötü oynayarak kazanma kredisi de vardır. Her maçı yüksek tempoda ve göze çok gelen bir futbol oynayarak kazanamazsınız.
F.Bahçe'de dün gece bunu yaptı ve maçı kazandı. Ama başta Topuz olmak üzere Niang, Dia ve Santos kötü oynama kredilerini kullandılar.
Dün ayakta kalan ve F.Bahçe'ye hayat veren oyuncular Alex, ve kaleci Volkan Demirel'di.