İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 23 Ocak 2011

Şampiyonluğa giden 3 puan

Ligde öyle maçlar vardır ki nasıl oynadığınızın hiçbir önemi yoktur. Önemli olan sadece maçı kazanmaktır. Fenerbahçe dün akşam, böyle bir maça çıktı. 9 puan gerisindeki lider Trabzonspor'un beklenmedik şekilde kendi sahasında 2 puan kaybetmesiyle aradaki puan farkını 7'ye indirdi ve bir hafta sonra da kendi sahasında karşılaşacağı Trabzonspor'a karşı çok büyük bir moralle çıkma şansı yakaladı. Bu yüzden nasıl oynadığından çok maçın kazanıp kazanamayacağı önemliydi. Fenerbahçe, dün akşam Antalya'da kazanarak hem önümüzdeki hafta için hem de ligin kalan haftaları için çok büyük moral ve özgüven kazandı.

HÜCUMDA SIKINTI VAR
Ofansif olarak baktığınızda çok tatmin edici bir oyun ortaya koyamasa da takım savunması anlamında son derece başarılı bir maç çıkardılar. İlk devre, en çok eleştirildikleri konu olan savunma anlayışını bu kez çok iyi yaptılar ve maçı kazanmasını bildiler. Dia ve Stoch dururken, Niang'ın solda başlamasına birçokları şaşırmış olabilir ama Niang hem bu bölgede hem de daha sonra görev yaptığ santrfor bölgesinde maçın en çalışkan isimlerindendi. Ben bu maçta bardağın dolu tarafını görmek istiyorum. Bu yüzden de özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe'nin neredeyse rakip kaleye hiç gitmemesini bazı oyuncuların hala beklenilen performansı sergileyemesinin gözardı edeceğim. Çünkü bu maç psikolojisi farklı bir maçtı ve böyle gelişmesi gerekiyordu. Fenerbahçeli oyuncular da bunu başardıkları için hepsini kutluyorum. Ama bahsetmeden geçemeyeceğimiz bir isim var. O da Gökhan Gönül. İlk devredeki bütün maçlarda olduğu gibi yine takımının en iyi oyuncularının başında geliyordu. Kendi hazırladığı pozisyon sonucunda inanılmaz bir gol attı.

KAHRAMAN GÖKHAN
Bu yüzden bu 3 puanın kahramanı Gökhan Gönül'dür. Şimdi herşey, önümüzdeki hafta oynanacak Trabzonspor maçında belli olacak. Fenerbahçe sahasında oynayacağı maçta Trabzonspor'u yenerse ligin çehresi tamamen değişir. Fenerbahçe gibi Beşiktaş ve Bursa'nın da iştahları bir hayli kabaracak.