Harun Erdenay

HARUN ERDENAY

Tarihi 20 Mayıs 2017

Muhteşem zafer

Fenerbahçe, Real Madrid maçını nasıl kazandı? Dün gece neleri doğru yaptı?
Zaten uzun zamandır çok iyi basketbol oynuyor Fenerbahçe... Obradovic ile birlikte çok üst seviyelere çıktılar... Final-four'dan önce de herkesin rolü çok iyi oturmuştu takımda. Bunu sağladılar. Fenerbahçe'nin bir büyük avantajı daha var. Birçok oyuncunun yedeği var. Skorer oyuncu çokluğu da avantaj. Biri sayı atamazsa diğeri atabiliyor. Şunu da belirtmek gerek. Muhteşem bir baskı vardı Sinan Erdem'de. Fenerbahçe taraftarı müthiş bir destek verdi... Takım da çok iyi basketbol oynadı.

Fenerbahçe-Real Madrid maçının kahramanı kimdi?
Ekpe Udoh çok iyi oynadı... Yaptığı bloklarla, savunmasıyla, ribauntlarla gerçekten maça damga vurdu. Çok özel bir performanstı.

​FİNALDE FAVORİ BİZİZ
Obradovic ile ilgili neler söylersiniz? Pablo Laso önünde üstünlüğü vardı. Katılır mısınız?
Obradovic çok iyi etüt etmiş Real Madrid'i... Ezberletmiş adeta takıma. Caroll ve Lull'un ekstra sayıları vardı. Eğer onlar da olmasa fark daha da açılabilirdi.

Fenerbahçe'nin finaldeki şansını nasıl görüyorsunuz? Olympiakos'un CSKA Moskova'yı eleyip finale çıkması... Bizim için daha mı iyi oldu?
Bence Olympiakos'un kapasitesi daha düşük... Fenerbahçe'yi Olympiakos karşısında daha şanslı görüyorum. Fenerbahçe kadro kalitesi ve oyun olarak daha ileride.

Fenerbahçe'nin Euroleague'i kazanması durumunda Türk basketbolu büyük ivme kazanacak. Bundan sonra neler olur?
Fenerbahçe'nin şampiyonluğu Türk basketbolu için çok önemli. Basketbolu çok yüksek seviyelere çıkartacaktır. Basketbolun 1 numaralı kupasından söz ediyoruz... Diğer kulüplerimize de bu olumlu yansır.