Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 9 Eylül 2017

Pentagon’un planı

Büyük güçlerin büyük oyunları vardır. Bunun için gücün yanında akıl da şarttır. Dünyaya baktığımız zaman ABD ile İngiltere dışında üçüncü bir gücü görme şansımız şimdilik yok. Amerika'nın içindeki AKIL ve gücün merkezi PENTAGON'dur. Pentagon da büyüklüğünü kontrol ettiği yerlerle ölçer! Pentagon bir bölgeyi, bir ülkeyi kontrol etmek istediği zaman önce kaos meydana getirir. Sonra muhaliflere silah yağdırır.
Ardından da verilen bu silahlar terör örgütlerinin eline geçer.
Oyun budur.
Hatırlayın! Amerika 80'li yıllarda AFGANİSTAN'a silah yağdırdı. Sovyetler Birliği ile savaşan güçlere destek veriliyordu.
Bu nedenle cömert davranıldı. Silahlar yollandı. Ancak bunlar daha sonra EL KAİDE ve TALİBAN'ın eline geçti.
Ancak bu terör örgütlerinin kurulduğu yer LANGLEY'di. 11 Eylül saldırıları önemli bir bahaneydi. Afganistan'a resmen girildi.
Kontrol neredeyse tamamen ele geçirildi...
Afrika'ya inelim. Nijerya'ya uzanalım...
Burası Amerika için her zaman kilit ülke oldu. Pek çok yerde olduğu gibi burada da karışıklık yaşandı. Sonra cömertlik gösterildi. Silah yağdırıldı. Ve bunlar garip bir şekilde BOKO HARAM'ın eline geçti. Ve 2002'den sonra dünya BOKO HARAM adında bir örgütle tanıştı. Boko Haram da diğerleri gibi LANGLEY de kuruluyordu.
Sonra sıra DEMOKRASİ getirmek için girilen IRAK'a geldi. Nükleer silahlar vardı ve bunlar ele geçirilip tasfiye edilecekti. Hikaye böyle başladı. Oysa 11 EYLÜL İKİZ KULE saldırılarından sonra bölgeden İngiltere'nin atılması gerekiyordu.
Müslümanlar üzerinden Müslüman kanı üzerinde operasyon yapılıyordu.
İşgal tamamlandı. Amerika yine cömertliğini sergiledi. Milyonlarca silah verdi. Derken kısa bir zaman geçti.
Bir de baktık ki; Irak terör merkezi! DEAŞ, EL NUSRA ve adı bile konulmamış en az 10 terör örgütü boy gösterdi!
Ve bu örgütler de gönderilen silahlarla yollarına devam ediyordu. Tabii ortak bir nokta daha vardı! Bunlar da LANGLEY de hayata geçiriliyordu.
2011 yılında NATO, ABD öncülüğünde Libya'ya saldırdı. ABD malı silahlar anında gönderildi. O silahlar Ensaru'ş Şeria Örgütü ile Fecr-i Libya örgütlerinin oldu!
Gariplik devam ediyordu. Coğrafya değişse de oyun değişmiyordu. Bu örgütler de LANGLEY de kuruluyordu!
Aynı oyun Suriye'de de sahnelendi.
2012'den itibaren Pentagon, Suriye'ye silah yağdırdı. Önceleri yollanan tüm silahların ÖZGÜR SURİYE ORDUSU'na gittiği iddia edildi. Ya da birileri bunu söyleyerek hedef saptırıyordu.
Bilemem. Evet yollanan silahlar vardı ama bunlar YPG'ye gidiyordu. Pentagon destekte sınır tanımadı. TIRLARLA silah yolladı. YPG'yi ordu haline getirdi.
İlginç bir ayrıntı daha vardı! YPG'ye gönderilen tek bir silah bile DEAŞ'a karşı kullanılmıyordu! Ama mücadele vardı!
En azından biz öyle biliyorduk. Gerçek bambaşkaydı! Ayrıca YPG de DEAŞ da LANGLEY'de kurulanlardandı!
Büyük güçler büyük oyun kurarken bunları yaparlar. Dünyada "TERÖR ÖRGÜTÜ" diye bir şey yoktur. Olsa DEAŞ koalisyon güçlerine rağmen 30 saniye yaşayabilir mi? Kimse bu soruları sormadığı için OYUN tutuyor! Terör örgütlerine CIA'nın kurduğu birimler olarak bakmalıyız. "TERÖR ÖRGÜTÜ" diye tanımladığımız oluşumlar Washington'a hizmet eder. Bir de sadece örgütler değil lider kadroların tamamı LANGLEY'de eğitim alır. Almayanı yoktur!
Türkiye'nin neredeyse 40 yıldır uğraştığı PKK da bir Amerikan projesidir. Zaten KÜRTLER Langley için ayrı bir yer tutar!
Bu kartı kullanmak için yapmayacakları çok az şey vardır! Ancak kurdukları PKK hiç olmadığı kadar zor durumda. Son dönemdeki etkili operasyonlar PKK'yı bitirme noktasına getirdi. Lider kadrosuna indirilen darbeler örgütü iyice sarstı. Bir de siyasi ayağına yönelik adımlar PKK'nın kabus görmesine neden oldu. Bunun üzerine Amerika PKK ile YPG'yi birleştirdi.
Aynı çatı altına aldı. YPG öne çıkan tabela oldu. YPG şimdi bir DEVLETİN ordusu olmak niyetinde. Amacı bu.
Devletin kurduğu orduları gördük ama örgütün kurduğu ordu ve devleti belki ilk kez göreceğiz. Kurulursa tabii! Ancak Pentagon'un Irak'ın kuzeyi ile Suriye'nin kuzeyini tek hat üzerinde birleştirmek istediği SIR değil. Bunun için gerekli tüm adımları çekinmeden atıyorlar. Pentagon Irak'ın kuzeyi ile Suriye'nin kuzeyini birleştirmeye, TEK DEVLET yapmaya kararlı. Olursa merkez SURİYE tarafında olacak. Amerika bunları yaparken en büyük rakibi ne yapıyor? Bir kez öncelikle bilinmesi gereken şu ki, Amerika içinde hiçbir terör örgütü tutunamaz. Bu nedenle hiçbir gücün ÖRGÜT ile Washington'a cevap vermesi mümkün değildir.
Birleşik Krallık bunu bildiği için TERÖR ÖRGÜTÜ ile ABD'ye vurmuyor! İlk saldırıdan hemen sonra hem örgüt hem liderleri gider! Bu bilinen bir nokta! Ancak Amerika'nın en zayıf noktası IRKÇILIK!
Siyah-Beyaz çatışmasını kaşıyan ve bunda başarılı olan ABD'yi çökertir. Devleti yıkma gücüne erişir! Bunu da şu an yeryüzünde sadece ve sadece İNGİLTERE yapabilir. Fransa ise İngiltere'den sonra Amerika içinde etkili olabilecek diğer güçtür! Hollande döneminde İngiltere ile büyük bir mücadele içinde olan Fransa MACRON'un gelmesiyle birlikte ortak çalışmaya başladı. Mesela son dönemde FRANSA'yı sarsacak kadar etkili iki terör saldırısını MI6'in istihbaratı önledi. İngiliz istihbaratı verdiği bilgiyle YIKIMI engelledi.
Şu an İngiliz istihbaratı MI6 ile Fransız istihbaratı DGSE elele yürümekte! Bu iki gücün ABD içindeki yıkım gücü de hiç hafife alınacak gibi değil! Bölgeleri kontrol etmek için TERÖR ÖRGÜTÜ meydana getiren Pentagon için bir de para gerekiyor!
Bu parayı da AFGANİSTAN'dan buluyor. Kurdukları uyuşturucu ağı ile Afganistan'dan ABD'ye kadar uzanan hattı kontrol ediyorlar. Afganistan yıllardır UYUŞTURUCU'nun ilk adımı, merkezi. Şimdi de İPEK YOLU'nun.
AFGANİSTAN'ı elde tutmak bu nedenle çok ama çok önemli.
Elin taşıyla elin kuşunu vurmak için.
Pentagon hedef ülke için çeşitli oyunlar kurar! Genellikle tutar! Ama Türkiye'de tutmadı. 15 Temmuz'da bozgunu yaşadıkları için şimdi başka yollarla geliyorlar. Son 8-10 gün içinde üç karar aldılar! Önce Erdoğan'ın korumaları için soruşturma yolu açıldı. Arkasından Rıza Sarraf davasına Zafer Çağlayan'ın ismi katıldı. Son olarak da ABD'ye giden kargoların denetlenmesi şartı konuldu!
Emin olun arkasından çok başka seçenekleri de masaya getireceklerdir.
Çünkü Washington ne kadar destek verirse versin YPG ile istediği sonuca asla ve kat'a ulaşamaz. Ortadoğu'da güç olmak isteyen oyun kurmak isteyen ANKARA ile oturup ortaklık yapmak zorunda.
Çünkü burada güçlü olan biziz!
Washington ORTAKLIK yapmak yerine içten yıkma metodunu seçince ipler koptu.
Stratejik ortaklık hayal oldu! Ancak İPEK YOLU, Amerika'nın sonu olabilecek bir proje. Bunu biliyorlar! Burada da TÜRKİYE başrolde! Yani içten ele geçirmek istedikleri ülke!
Bu nedenle YPG dışında ne bulurlarsa geleceklerdir. Amaç Ankara'yı masaya çekmek ve orada baskı kurmak. Rıza Sarraf olayı bu!
Devamı gelecek!
Eylül hareketli bir ay!

NOT1: İsrail ve Macaristan'dan sonra Polonya da Soros'la ilgili soruşturma başlattı. Savaş her yerde yani! Soros'un kim olduğunu anlatmama gerek yok değil mi? ABD ile İngiltere her yerde savaşıyor!

NOT2: Amerika'da bir akıl, Rıza Sarraf üzerinden İran ile yapılan ticarete oradan da uluslararası bankacılık sistemine gelmek istiyor. Yani Amerikalılar, Rıza Sarraf üzerinden Türkiye'yi, bankacılık sisteminde sahadan alıp tribüne atmak istiyor. Ayak sesleri bunu işaret ediyor.