Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 29 Aralık 2015

Kürt devleti!

Türk askerinin Musul'da ortaya çıkması herkesi şaşırttı. İnsansız hava araçlarından çekilen fotoğrafların sızdırılması sonucu bir tepki oluştu ve oradaki askerlerin sayısının azaltıldığı iddia edildi. Kim neden ve ne için rahatsız olmuştu? Irak'ta neler olacaktı? Kürtler kendi aralarında neden çekişme yaşıyordu? Kürtler'i kim temsil ediyordu? Türkiye bölünecek miydi? Bunu kim, nasıl gerçekleştirecekti?
PKK bitecek mi ya da tam aksi şehirlerde savaş mı çıkaracaktı? Bizi bekleyen SON neydi?
Bunların dışında en çok "BARZANİ'YE GÜVENEBİLİR MİYİZ?" sorusuna cevap aranıyordu!
Soru çok! Ama her konuda olduğu gibi burada da aklımızı bir kenara atıp duygularımızla gittik. Yanılgının nedeni bu!
Başımıza bela olan terör örgütü PKK, MARKSİST bir oluşumdu.
Aslında bu açıkça bir mesajdı: "Biz bölgedeki ekonomik ve sosyolojik adaletsizliğe karşıyız. Buradaki BARONLAR (AĞALAR) bize sormadan her türlü kararı alıyor.
İtirazımız var..."
Bu nedenle de bölgede hiç yeşermemiş bir modelle SOL, hem de keskin bir SOL motivasyonla yola çıktılar. Hedefleri ağalardı.
Kürtler kendi içindeki adaletsizlik için ayağa kalkıyor ancak birileri DEVLETİ karşılarına dikiyordu.
Barzani de ağaydı. 1990'larda Türk Devleti Talabani ile Barzani'ye silah veriyor ancak üzerlerine ÇİP yerleştiriyordu. Test ediyordu. PKK'yı bombalamak için kalkan her uçak bu silahların PKK BÖLGESİNDEN SİNYAL VERDİĞİNİ görüyor ve anında ilgili yerlere iletiyordu. Devlet aslında kimin ne olduğunu biliyordu.
Kime ne kadar güveneceğini de çok önceden not etmişti...
Irak'ı fiilen üçe bölen Amerika buradan çıktıktan sonra en zor durumda olan Kürtler'di. Gidecekleri bir yer, çalacakları bir kapı yoktu.
Sadece Türkiye vardı. Avrupa uzun zamandır FEDERASYON üzerinde çalışıyor, Türkiye içindeki bir kaç şehri de buna katıp Barzani etrafında bir devlet, sonrasında da Irak'la bütünleşen bir yapı istiyordu.
PKK'yı desteklemelerinin nedeni buydu! Önce içeride BÖL, sonra dışarısıyla BİRLEŞTİR, ardından da Irak'a KAT! Kürtler bizim kardeşimizdir.
Irak'ta bir-iki milyon KÜRT yaşıyor olsa da bunların lideri TÜRKİYE'den çıkmalıydı. 15 milyonluk KİTLE oradaki bir-iki milyon kişinin yönettiği oyunda yedek oyuncu olmak zorunda değildi.
Kürtler'in yaşadığı yer Türkiye'dir.
Kürtler'le ilgili kararlar da burada verilirdi. Bundan daha doğal bir şey de olamazdı.
Ne Amerika ne de Avrupa bizim irademiz dışında burada at oynatabilirdi. Washington Kürtler'i Irak'tan ayırdı! Doğru! Ama bizi bölmek için mi? Değil elbette! Çünkü işine gelmez! Kuzey Irak'ta kabul etsek de etmesek de bir DEVLET var. Fakat bu devletin ömrü petrole bağlı. Önemi azaldığı an bunlar da biter! Bir de ÜRETİM yok. Petrolün, gazın var ama çıkaramıyorsun!
Çıkardın, Türkiye olmadan satamıyorsun! Yani kesinlikle ve kesinlikle Ankara'nın ONAYI şart.
Peki bu Kürtler için kötü mü?
Hayır! En iyi çözüm. Bu nedenle Türk askeri MUSUL'a indi. Orada ÜSLER KURULDU! TÜRK ASKERİ ASLA ve KAT'A ORADAN ÇIKMAYACAK! Amerikalılar'ın ilk adımını attığı KÜRT DEVLETİ'ni biz kurup yaşatacağız. TÜRK ASKERİ bunu yapacak. KONTROL DAİMA ANKARA'da olacak. Çünkü etrafında düşman dolu olan Kürtler'i kimse koruyamaz. Buna itiraz Tahran'dan gelecek. Ama onlar da TÜRKİYE'nin karşısına çıkmaktan kaçınacak. GÜÇ MESELESİ sonuçta! Musul'da gördünüz.
Askerimiz orada mı? ORADA!
Çıkıyor mu? Hayır! Budur!
Bölgede kalıp BAYRAK gösterebilecek tek devlet biziz. Nasıl Bosna'da BOŞNAKLAR'ı, Asya'da TÜRK kardeşlerimizi koruyorsak Kürt kardeşlerimizi korumamız kadar da doğal bir şey yoktu! Zaten BARZANİ de bunları gördüğü için çoktan değişmişti. Eskisi gibi değildi. Tek çıkışın Türkiye olduğunu yaşayarak öğrenmişti.
Kavganın temelinde EZİLENLE ezen KÜRT vardı!
Bunu görmedik. Ezilenlerin AYRI BİR DEVLET DÜŞÜNCESİ HİÇ OLMADI. OLAMAZDI DA... Sadece adaletsizlik bitsin istiyorlardı. Devlet oraya YANLIŞ YOLDAN gelince de ezilenlerin çilesi büyüyordu. EZEN KÜRTLER kazanıyordu! Yani yerel BARONLAR, AĞALAR... Tabii ki Barzani oyunu görüp bize yanaştı. Ama ileride IRAK'IN KUZEYİNDEKİ etkili KÜRTLER Türkiye'den çıkacaktı. Kürtler adına söz söyleyecek olanlar Ankara'nın desteğiyle yürüyecekti. 3 milyon 15'i değil, 15 milyon 3'ü yönetecekti.
Kürtler'in büyük kitlesi bizde olduğu için FEDERASYON hiç masada olmayacaktı. Olamazdı da... Şartlar olgunlaştığında bizi BÖLÜNMEYE GÖTÜRECEK işlere kapı aralanmayacaktı. Küçük bir KÜRT TOPLULUĞU KUZEY IRAK'taydı! Devletleri de olacaktı.
O kadar! Ama biz koruyacaktık.
Bize sormadan dışarıda bir adım bile atamayacaklardı. Bu onlar için de CAN ve MAL GÜVENLİĞİ DEMEKTİ! Bir süre sonra oradaki KÜRT LİDERİ buradan belirlenecekti.
Çünkü buradakiler oradakilerin desteğiyle ezilmişti. TÜRK DEVLETİ şimdi bunu bitiriyordu. BAYRAK'ı gösterip bunu da dostdüşman herkese ilan ediyordu...
Amerika mı?
Onların da başka şansı yok!
Kuzey Irak'la iş tutmayacak kadar akıllılar. Merak etmeyin. Yoksa ORTADOĞU'dan giderler ve gelemezler. Bunu bilirler.
Ortadoğu'da olmayan Amerika da sarsılır! Biz bilmeyiz ama onlar bunu çok iyi bilirler... SIKINTI YOK! Türkiye büyüyecek ve kontrolü ele alacak. Herkes buna hazır.
Sadece içerideki bazı arkadaşlar anlamakta sorun yaşıyor. Amerika bölgeye PETROL almak için gelmedi! Cebinde DOLAR'ı olan Washington'a istediği petrolü satmayacak bir güç var mı? YOK! Demek ki konu başka! Buraya kendisi uzaktan baksa da Paris'in, Londra'nın ve Berlin'in girmesini istemiyor. Kendisi çekilerek alanı bize bırakıyor. Bırakmak zorunda! Biz ADALETİ sağlayacağız, adalet de güzel günleri...
Yavaş yavaş hızlı gidiyoruz...
Merak etmeyin! Herkes gülecek...