Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 22 Ekim 2015

Estrel Hotel'de gizli toplantı

ANKARA'DA bombalar patlıyor, 102 vatandaşımız hayatını kaybediyor, Suriye sınırında İHA'lar ya da savaş uçakları üzerinden gerginlikler yaşanıyor, tansiyon düşmüyor, her ülke, her işin içine elini sokuyor ve Türkiye gibi kilit bir ülke gelecek hafta sonu seçime gidiyor...
Cevap aramaya çalıştığım yüzlerce soru ortada...
Anlam veremediğim, ayak izlerinden tanıyamadığım bazı ENSTRÜMANLAR bölgede ve içeride... Garip ittifakların kol gezdiği bir dönem... Herkes kendi oyununu oynuyor ama Ankara'daki 102 vatandaşımız bunun faturasını ödüyor...
Bizim canımız yanarken kim gülüyordu? NELER OLUYORDU? İşte bu sorunun cevabı almak için kaç zamandır ortalarda görünmeyen AMERİKALI DOSTUMA ulaşmaya çalıştım. Not bıraktım, telefon açtık dönmedi. Başka kanalları kullandım sonuç çıkmadı... Meraktan ölecekken dün sabahın erken saatlerinde güneşle birlikte kendini gösterdi...
Ne soracağımı bildiği için harıl harıl çalışmış... Pentagon'dan CIA'ya kadar ne kadar etkili isim varsa oturup konuşmuş.
Ve benim için inanılmaz bir DOSYA hazırlamış. DOSYA'daki pek çok şeyi yazamam. Ama inanın yazacaklarım yeter de artar bile... Türkiye ve bölgedeki bütün önemli isimler ve aktörler için ayrıntılı rapor derlemiş. Gelecekte neler yaşayacağımızı da altını çizerek eklemiş... Gelin Ankara'dan başlayalım... Bakalım bildiklerimizle bilmediklerimiz arasında ne kadar fark varmış! DOSTUMUN yazdıklarını soru-cevap yapıp sizinle paylaşıyorum... Çünkü o benim yerime sormuş ve cevaplamış... Bu titizliğini görünce, KAPSAMA ALANI DIŞINA ÇIKMASINDAN kaynaklanan kırgınlığım son buldu!
Haydi birlikte yürüyelim...
Türkiye seçime gidiyor! Neler oluyor?
Haklısın. Türkiye'nin önünde çok önemli bir seçim var. Burada kilit parti yine HDP olacak...
Nasıl?
HDP'nin asıl bu seçimde güçlü kalması şart. Bu seçim 7 Haziran'dakinden çok daha önemli... Bunun için de bazıları, sizlerin bilmediği yerlerde oturup planlarını yapıyor ve hayata geçiriyor!
İşte ben de bunları merak ediyorum! Seni bulamadığım için soramadım. Kim nerede ne yapıyor?
Eğer yanılmıyorsam 25 EYLÜL'de ALMANYA'da çok önemli bir toplantı yapıldı. Çok özel bir toplantıydı. Gizli olarak kalması gereken bir buluşma!
Kimler vardı?
Çok kişi vardı ama biri çok özel isimdi.
Estrel Hotel'deki çok özel bir odada ağırlandı. Türkiye'den gelen çok özel misafir, çok özel isimler tarafından ağırlanıyordu.
Kimseler bunu bilmiyordu. (İsmi bende saklı! Türkiye'nin tanıdığı ve bildiği isim... Şaşırırsınız!)


Berlin'deki Estrel Hotel, Alman istihbarat servisi BND'nin çok önemli merkezlerinden biri.

Evet devam edin lütfen!
Bu özel misafir Alman GİZLİ SERVİSİNE bağlı özel yapım bir araçla otele getirildi. Aslında senin de çok iyi tanıdığın bu isim buraya yabancı değildi. AMA toplantı gizli olduğu için bu kez GİZLİ bölmeden OTELE girdi. Girdi ve toplantının yapılacağı odaya çıktı. Orada kendisini bekleyen çok önemli isimler vardı.
Kimler meraktan çatladım!
Alman GİZLİ SERVİSİ BND'den sorumlu Bakan Peter Altmaier'in özel yetki verdiği iki ajan da oradaydı. Estrel Hotel, BND'nin merkezidir. Bütün özel ve gizli görüşmeler burada yapılır. Pek çoğu yani... Bunu bilen bilir.
Görüşme 2 saat sürdü. En ince ayrıntılara kadar inildi.
Ne detayı?
Tıpkı SURUÇ PATLAMASINDAKİ gibi ANKARA'da planlanan patlamanın bütün detayları tek tek anlatıldı.
Odadaki misafir Ankara'yı kan gölüne çevirecek patlamadan ilk haberi olan kişiydi!
Zaten o toplantıdan sonra ayrıntılar netleşti ve o gün geldiğinde Ankara tarihinin en acı gününü yaşadı...
Sonra?
Aslında o odada bir iki patlama daha konuşuldu. Mesela biri KÜRT DERNEKLERİNDEN birinin Türkiye ve Almanya'da havaya uçurulmasıydı... Bunun da detaylarına inildi. Kararlaştırıldı. Ama ses çıkmadı. Ya bekliyorlar ya vazgeçtiler... İptal edilmiş de olabilir ama ertelenme ihtimali hiç zayıf değil. Belki seçimin hemen öncesini bekliyorlar. Dikkat!
Peki dertleri ne? Ne istiyorlar?
Siyaset!
Nasıl yani?
Türkiye'nin en az bir dönem KOALİSYONLA yönetilmesini istiyorlar.
Hedef Erdoğan! Bunun için sadece Almanya'nın sorumluluk aldığını düşünme sakın! Başkaları da devrede!
Kimler?
310 First Street NE 20003, bu konuda çok kararlı. İngiltere, İsrail, İran da üzerine düşeni yapmaya başladı. Ortaklık kuruldu roller dağıtıldı...
Bu nedenle mi sınırımız karışık?
Olaylar peş peşe geliyor? Elbette ne sandın!
Anlatın lütfen!
Türkiye'yi Rusya ile savaştırmak için 310 First Street NE 20003'ün planı başarılı olmadı. Türk ordusu tarafından düşürülen hava aracı, Rusya'ya aitti. Yaklaşık 2 ay önce Amerikalı "hacker"ler tarafından Donetsk'te indirildi.
Yani?
13 Ekim'de PYD ve YPG'ye havadan atılan tonlarca mühimmatın içinde o hava aracı da vardı. PYD'de bulunan Amerikan mühendisler tarafından montajı yapılan hava aracı, Türkiye sınırına yollandı. Türk ordusu da bekleneni yaptı ve düşürdü. İşte bu hamle neden yapıldı, kim ne amaç güdüyordu, planları tuttu mu, kimler ne istiyordu?
Bütün bunların cevabı da yarın burada...
Ve daha neler neler...

NOT: İsimlere girmiyorum, giremiyorum. İşimiz isimlerle değil. Önemli olan OYUNU KİMİN KURDUĞUNU görmek. Almanya'da odaya çıkan ismi açıklasam şaşırırsınız! "Hayır olamaz!" dersiniz! "Bu kadarına da pes!" diye çığlık atarsınız. Ama oluyor işte... Herkesi bu vatanın evladı sanmayın... İçimizdeki YABANCILARIN sonu gelmiyor. Türkiye'yi masaya koyup operasyonun içinde yer alıyorlar... Onlar da, ben de "kimin kim" olduğunu biliyoruz...
Uyanık olun!