Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 23 Şubat 2015

IŞİD neden geldi!

GÜNLÜK düşünmeye ve olayları ANLIK değerlendirmeye bayıldığımız için geniş kadrajdan bakmayı hep ihmal ediyoruz! Türkiye, KÜRT kartını BATI'nın elinden almak için, bölgesel sorunları bitirmek için, YÜZDE 70'i milliyetçi-muhafazakar olan Türk seçmeninin devre dışı kalmaması için, koalisyonlara geçit vermemek için, aslında BÜYÜK olmak için BAŞKANLIK istiyor!
Ancak Erdoğan dışında bu konuda çok ısrarcı olan fazla da isim yok!
Bunları SÜLEYMAN ŞAH Türbesi için yazıyorum...
Açayım biraz... ASALA, Ermeniler adına suikast yapan, katliama kalkışan bir yapıydı! Bunu akıl edip kullanan YAPI Türkiye'yi dış politikada belli bir çizgiye getirmek ve orada kilitlemek istiyordu! Operasyonlar zaten kesinlikle DIŞARIDA sizi kontrol etmek için yapılırdı! Bir sabah uyandık ve baktık ki; ASALA kendini feshetmiş! Tam bir beladan kurtulduğumuza sevinecekken "PKK" diye bir örgüt sahne aldı!
Kimse ne olup bittiğini anlamadan iş büyüdü! Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ASALA'dan daha büyük bir derdi vardı! İçeride kan aksa da aslında amaç PKK üzerinden Ankara'nın Ortadoğu'da HAK İDDİA etmesinin önüne geçmekti! 30-35 yıl bu belayla uğraşıldı!
Tam çözüm için önemli adımlar atılmışken BÖLGEYE IŞİD geldi!
Akıl alır gibi değildi!
Dünyanın en uzak coğrafyalarından MÜSLÜMAN kimlikli gençler, IŞİD'e katılmak için sıraya giriyordu! Herkes ŞEHİT olmaya geliyordu! IŞİD'e niçin geldiklerini bilmeyenler bir yandan Müslüman KÜRTLER'e saldırıyor, bir yandan da Suudlar'ın sınırında imza atıyordu! Ne hikmetse İsrail'e dokunan yoktu! Müslüman kimlikle İSLAM DEVLETİ için yola çıkanlar, Müslüman kardeşlerini öldürüyordu!
Defalarca top mermilerinin düştüğü, taciz atışlarının yapıldığı, insanlarımızın canından edildiği, uçağımızın düşürüldüğü, iki pilotumuzun şehit edildiği, ajanlarımızın kaçırıldığı yerde şimdi de IŞİD vardı! BİR GÜÇ, UZUN ZAMANDIR BİZİ SURİYE bataklığına çekmeye çalışıyordu! NEDEN? Cevabı bulunması gereken bu!
Bunu atlayıp SÜLEYMAN ŞAH Türbesi'ndeki son kare ile ilgilenirsek olayı yine ıskalarız!
Size bir hikaye...
Yaşlı bir adam emekli olduktan sonra biriktirdiği parayla okulun yanında bir ev satın aldı! Başlarda her şey güzeldi! Ta ki okul açılıncaya kadar...
Okul çıkışında gençlerin yaptıkları gürültü yetmiyormuş gibi yol üzerinde ne kadar çöp bidonu varsa devirip tekmeliyorlardı! Tabii bu, huzur bulmak için ev satın alan emekliyi rahatsız ediyordu! Bu günlerce sürdü! Emekli "buna bir dur demek" gerekiyor diye düşündü! Çocukların yolunu kesip söze girdi! "Bakın çocuklar, sizi çok iyi anlıyorum! Ben de aynı yaşlarda oldum! Benim de enerjim sizler gibiydi! Bana gençliğimi hatırlatıyorsunuz!" Bu sözler karşısında şaşıran gençler ne diyeceklerini bilemedi!
Yaşlı adam devam etti! "Bundan sonra size her gün devirdiğiniz bir çöp bidonu için 1 DOLAR vereceğim..." Heyecanlanan gençler, teklif karşısında ertesi gün okulun bitmesini bekleyemedi...
Zil çalar çalmaz ortalık savaş alanına döndü! Önlerine çıkan bidonları yuvarlıyorlar ve yaşlı adamdan DOLARLARI alıyorlardı!
Günler sonra emekli adam gençleri yine ağırladı! "Ekonomik durumum eskisi gibi değil! Bundan sonra her bidon için 50 CENT vereceğim..." Gençler razı oldu!
Performanslarından bir şey kaybetmeden önüne çıkanları devirdiler! 50 CENT de iyi para bırakıyordu!
Aralıksız devam ettiler!
Ancak adamın planı vardı ve bu işliyordu!
Yine bir gün yollarına dikilip son teklifini yaptı: "Arkadaşlar devletten zam da alamıyorum! Durumum oldukça kötü!
Sizi anlıyorum ama 50 CENT'te devam edersem aç kalacağım! Bu nedenle size artık 25 CENT vereceğim!
Kusuruma bakmayın! Bundan daha fazlasını hak ediyorsunuz ama gücüm bu!"
Gençler bu teklif karşısında şaşırdı!
Kimse ne yapacağını bilemedi! Ne diyeceklerini düşünürlerken grubun lideri birkaç adım öne çıkıp "Hayır! Mümkün değil! Ben 25 CENT için bidonları deviremem!
Buraya ayıracak hiç vaktim yok!
Ne haliniz varsa görün!"
dedi...
Diğer gençler de liderleri durumundaki arkadaşlarını takip etti!
Herkes işi gücü bıraktı!
Sokak bir anda eski günlerine kavuştu!
Bütün ÖRGÜTLER farkında olmasa da ya BELLİ GÜÇLER tarafından kullanılır ya da yönlendirilirdi!
IŞİD de böyleydi!
Bizi durdurmak için önce KÜRTLER'e saldırdılar! Ankara'yı iki arada bir derede bırakmak isteyen AKIL onlara bu görevi verdi! KOBANİ olayı bunun içindi! Taraf olmamız istendi! Sancılı da olsa bir çözüm bulundu! Musul Konsolosluğumuz basıldı ve 46 Türk kaçırıldı! Bu da günler sonra mutlu sonla bitti! Ancak bu AKLIN bizi rahatsız etmesi hiç bitmedi! Sınırlarımız hep kaşındı!
Gücümüz TEST edilmek istendi!
Özellikle MÜSLÜMAN öldürmemiz ve kimin tarafından kurulduğu belli olsa da bu güce zarar vermemiz istendi!
Ankara ise başından beri olaylara EMEKLİYE AYRILIP EV ALAN ADAM gibi anlayışla yaklaştı!
Çocukları azarlamadı, zarar vermedi!
Ama bizden DAYAK ATMAMIZ bekleniyordu!
Bunu yaptığımız an DUYGULARIMIZ KABARIR, KENDİMİZLE GURUR DUYARDIK! Ancak orta ve uzun vadede çok şey kaybederdik! Süleyman Şah Türbesi'nin kuşatılması yıllardır süregelen OPERASYONLARDAN sadece biriydi!
İlk değildi, son da olmayacaktı!
Çünkü Ankara'da durdurmak istedikleri insanlar vardı!
Olay bu!
Bazen üç adım ileri gitmek için bir adım geri atmak durumunda kalırsınız!
Bu sizin zayıflığınızla değil AKILLI oluşunuzla ilgilidir!
Çok güzel bir söz vardır:
Yediklerimiz değil hazmettiklerimiz bizi güçlü kılar, Kazandıklarımız değil biriktirdiklerimiz bizi zengin yapar, Okuduklarımız değil hatırladıklarımız bizi BİLGİLİ yapar!
Türkiye, tarihini HATIRLAYAN bir dönemde!
Bu bizi zengin, bilgili ve GÜÇLÜ kılıyor!
Bundan korktukları için de her koldan ve yoldan saldırıyorlar!
Gelecekler! Buradalar!
Bunu bilin!
İçlerindekilerden bazıları da YERLİ görünümlü yabancı!
Tezgah böyle işliyor! Şimdilik onları göremiyoruz!
Bakalım!