Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 17 Haziran 2013

Diktatör

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle üzülerek görüyorum ki çoğunluk muhakeme yeteneğini kaybetmiş halde. Kalıpların dışına çıkıp düşünmek isteyen çok az insan var. Herkes mikrofonların önünde edilmiş iki cümlenin peşine takılmış gidiyor. Kimse sorgulamak istemiyor. Kamplara bağlılık artmış durumda.
Tartışma öfkeye, dostluk kine, ideoloji düşmanlığa dönüşmek üzere...
20 gündür biber gazları, coplar, taşlar, sopalar, tekmeler, TOMA'lar, maskeler, çadırlar, tweet'ler, SMS'ler, pankartlar, dövizler, sloganlar konuşuyor ama AKLIN sahne aldığı yer çok az...
Neden böyleyiz bilemiyorum...
Tartışıp ortayol bulmayı, birbirimizi anlamayı, empati yapmayı beceremiyoruz. Birbirimizi yok edemeyeceğimize göre geriye bir tek AKIL kalıyor...
Kaderimizi birlikte yazmak kalıyor...
Ama buna da itirazı olan çok!
"Türkiye'yi Türkler yönetsin" diyorum, bir çuval mesaj!
Bu sınırlar içinde yaşayan birinin buna bile itirazı olacağı hiç aklıma gelmezdi!
Sınırlar bile bizi birbirimize bağlamıyorsa, durum hiç de iç açıcı değil demektir!
Özellikle bazıları durumu anlamak yerine ortalığı ateşe verme amacında! Dertleri memleket falan değil...
Varsa yoksa ERDOĞAN gitsin!
Neden?
Bilmiyor..
.
Peki Erdoğan gitsin de kim gelsin?
Cevap yok!
Koskoca Türkiye'nin düşürülmek istendiği durum bu! Kaos, terör, çatışma ve demokrasi dışı müdahale...
Sandıkta gitmeyen Erdoğan belki böyle gider!
Anlamasalar da yazacağım...
Bakın bir süre önce IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, NewYork'ta kaldığı bir otelde temizlikçi kadına tecavüze kalkıştığı gerekçesiyle başı derde girdi. Gözaltına alındı.
Kendini anlatmakta pek başarılı olamadı. Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sarkozy'nin en büyük rakibi olmasına rağmen hakkında her gün bir TACİZ haberi ajanslara düştü! Adam resmen yürüyen bir SAPIK haline gelmişti!
Gittiği yerde KADIN varsa taciz kaçınılmazdı artık! Çünkü ALGI böyleydi! Tecavüz girişimi olayı tırmanınca mahkeme safhası başladı.
Kamera kayıtlarından yola çıkılarak KAHN'ın koridorda "iki erkeği üstüste koyup dövecek kadar güçlü" bir siyahi kadını sürükleyip odaya attığı iddia ediliyordu!
Ve bütün dünya da bu olayı medyada yansıtıldığı şekliyle kabul etti!
Kimsenin aklına "Yahu adam 3 bin 500 dolarlık odada kalıyor! İstese kadın mı yok?" sorusunu sormak gelmedi!
Ezber devreye girince akıl uçup giderdi!
İLETİŞİM böyle birşeydi!
Oysa Kahn, BARONLARIN tıpkı Kemal Derviş gibi büyütüp yetiştirdiği bir isimdi!
Görevi hedef ülkeleri çökertmekti! O ya da işaret ettiği biri ilgili ülkeye operasyon yapmak için para alıyordu! Türkiye bu operasyonların CENNETİ olduğu için buralara çok yetenekli isimlerin gelmesine gerek yoktu! Zaten burada DARBELERİN sponsorluğunu yapmış PATRONLAR hazır bekliyordu! Kahn ve Derviş gitmesi gerektiği için gitti!
Çünkü artık Rothschildler'in taşıdığı BAYRAK özellikle Amerika ve Türkiye'de yere düşüyordu! Rusya'da daha PUTİN göreve gelir gelmez yerle bir olmuştu!
Obama-Erdoğan-Putin, Londra'ya çökmüş bu aileden ve kollarından kurtulma savaşı veriyordu. İTTİFAK bunun içindi! Rusya temizlense de Amerika ve Türkiye hala tehdit altındaydı. İngiliz ve Hollanda KRALİYET aileleriyle birlikte birçok SOYLU ismin parasını yöneten bu GÜÇ özellikle savaşı İSTANBUL'a taşımak istedi!
Çünkü burada karşılarında bir tek ERDOĞAN vardı. Laiklik karşıtı bir DİKTATÖR olarak gösterilmesi bu yüzdendi!
Erdoğan "Diktatör" algısı yaratılarak götürülürse Obama ve Putin ORTADOĞU'da birşey yapamazdı! Bütün plan buydu! Bu nedenle KÜRESEL REKLAM ŞİRKETLERİ ve İstanbul'daki uzantıları topa girdi! Bazı ajanslar gece mesaisi yaptı! Amaç AK Parti'yi değil Erdoğan'ı götürmekti! Çünkü daha önce defalarca yazdığım gibi Erdoğan PARANIN EFENDİLERİ için tehlikeliydi!
Onları dinlemiyor, dümen suyuna girmiyordu!
Baronların sahne önündeki adamı SOROS daha önce "ÇİÇEK" ismi taşıyan birçok DEVRİM provasıyla ortaya çıkmıştı!
İstanbul'da da TWEET darbesiyle yüzde 50'yi sileceklerdi!
Oyun buydu! Ama tutmadı!
İngilizler'in ve Rothschild ailesinin YAŞAMAK için bırakmak istemediği Ortadoğu'dan çıkmanın zamanı gelmişti!
250 yıllık EFSANE çökecekti! Kolay iş değildi! Bunu da ne Obama ne Putin yapabilirdi! Sadece Ankara ve Erdoğan'ın katkısıyla yeni dünya kurulabilirdi! Bu nedenle zeka dolu pankartları hazırlayan arkadaşlar ERDOĞAN dışında kimseyi HEDEFE koymuyordu! Koyamazlardı!
Çünkü Londra'nın içerideki baronlar üzerinden dağıttığı rol böyleydi! Masum bir şekilde yürüyen insanlar da bu oyunu görmüyordu! Bu nedenle Erdoğan'dan sonraki senaryo saklanıyordu!
Londra'nın yaşayabilmesi için KÖRFEZ'den ve diğer ARAP ülkelerinden paranın oraya akması lazımdı! Biz laiklikle, içkiyle uğraşırken adamlar buna kafa yoruyordu! Biz ezberletilen davranışlarla tepkimizi koyarken gerçeği ıskalıyorduk...
En büyük korkuları İSTANBUL'un FİNANS MERKEZİ olmasıydı. Bu gerçekleşirse para Londra'ya değil de Fatih'in fethettiği şehre yağacaktı!
Eğer Ankara'nın Cumhuriyet'le bir sorunu olsa finans merkezini "ATAşehir'e" taşır mıydı! Her zamankinden daha fazla AKLA ihtiyacımız var!
Erdoğan giderse 50 yıl geriye gideceğiz.
Bunu size söylememezler ama kısa sürede bölüneceğiz!
Son 10 yıldır TÜRKLER'in başkaldırışı onlar için unutulacak bir mağlubiyet değil...
Bu nedenle fırsat buldukları an TÜRK olan ne varsa kazınacak! Milli duruş sergileyen herkes fatura ödeyecek!
Bunu istediğinizden emin misiniz?
Karlofça'dan beri ilk kez TÜRKLER sahnede!
"Bu kimi rahatsız eder?" diye bir düşünün! Bosna'dan Kırgızistan'a kadar olan hatta TÜRK BAYRAĞININ dalgalanması kime huzursuzluk verir?
Kaybedersek dünya eskisi gibi olacak!
Aynı aileler tarafından yönetilecek!
Ama kazanırsak, tarih TÜRKLER'i tekrar altın harflerle yazacak!

NOT 1: Sayın Bahçeli, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ülkücü gençleri sokağa bırakmasa da CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinde Erdoğan'ın karşısındaki isme destek verecek!

NOT 2: Erdoğan, eylemlerin arkasındaki isimleri üstü kapalı açıkladı! İkinci raund yakında. Bu zaferi kazanmadan Türk'e rahat yok! Bunu sakın unutmayın!