Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 15 Mayıs 2013

Dün ve bugün

Tarih kitaplarında olduğu gibi ordular silah kuşanır, hedeflenen ülkenin kapısına dayanırdı. Fetih, askerin kılıcının ya da süngüsünün ucundaydı! Osmanlı bunu en iyi yapan devletti! Ama hayat değişim demekti! Osmanlı alternatif ticaret yollarını göremedi! Bir göl haline gelen Akdeniz ve İpek Yolu'nun kontrolünün yeteceğini düşündü! Ama yeni bulunan kıtalar, hem pazar hem de sermaye olmuştu! Gemilerle getirilen altınlar, Avrupa'da Osmanlı'nın para disiplinini bozdu!
Para yoksa fetih de olamazdı! Çöküş böyle geldi!
Osmanlı, tarih sahnesindeki yerini alırken, yeni egemenler PARAYI kullanıyordu!
Kılıç, tüfek ya da füze gitmiş, yerine para gelmişti!
Çok daha ucuza çok daha fazla ganimet kazanmanın yolu buydu!
52 yıl sonra IMF ile olan ilişkimizi bitirdik!
"IMF HEYETİ GELDİ!" ya da "IMF İLE ANLAŞMA TAMAM!" gibi haberler hiç ilgimizi çekmezdi!
3 kuşak bu IMF haberleriyle ömrünü geçirse de "Arkasında kim var" diye bakmazdık! Sormazdık!
Martin Hardy, Carlo Cottarelli, Juha Kahkonen, Odd Per Brekk, Hugh Bredenkamp, Reza Moghadam, Lorenzo Giorgianni, Rachel Van Elkanz ve son şef: Mark White Lewis... Çoğu İngiltere'de tahsil yapan bu arkadaşlar, TÜRKİYE'Yİ KONTROL ETMEK İÇİN gelen ve devamlı gülümseyen insanlardı...
PARANIN EFENDİLERİ ne derse onu yaparlardı! Efendiler de Amerika'nın ayrılmaz parçasıydı!
Amerika'nın içinde doğup Amerika'yı esir almaya çalışan bir yapıydı!
Ortakları ise Londra'da şatolarda oturuyordu!
EFENDİLER, artık askerlere gerek duymuyordu! Önce ülkeleri borçlandırıyor, ardından da reçeteyi getirip acı ilacı içiriyorlardı!
Bir ENTER tuşuyla milyarlarca dolar kazanıyorlardı! Amaçları sınırları kaldırmak, devletleri ufalamak, bürokrasi ve asker gibi MASRAFI arttırıcı unsurları silip atmaktı!
SOROS'un yapmaya çalıştığı bütün renkli devrimlerin arkasında bu EFENDİLER vardı! Her ülkede rengini belli etmeyen SOROSLAR yaşıyordu!
En çok da bizde!
Aynı grup, Türkiye içindeki bütün DARBELERİN arkasındaydı!
Bunların İZNİYLE filizlenen İstanbul sermayesi de bu nedenle darbelere tam destek veriyordu!
Zaten vermeseydi darbeler hiç yaşanmazdı! Sınırsız servete ve güce sahip olan bu güç, Sovyetler'in dağılmasından sonra bütün madenleri ele geçirdi!
İsmini duymadığımız zenginler ortaya çıktı! Oysa ortada dolaşanlar, perde arkasında parayı yönetenlerin kasiyeriydi! Putin'le birlikte bu güç dünya üzerindeki ilk büyük yenilgisini aldı! Rusya kendine bağlı milli sermaye yarattı. Bunların etkilerini ortadan kaldırdı...
Putin'in gelmesinden hemen sonra EFENDİLERİN sembolü sayılan WORLD TRADE CENTER'a uçaklarla girildi! Amerika'nın ulusal tarafı da topa müdahale etmiş ve "Artık sizin karşınızda biz varız" demişti! İki süper devlet PARANIN EFENDİLERİNE resmen savaş açmıştı! İki cephedeki geri çekilme, efendileri Türkiye'nin kavşağında bulunduğu coğrafyaya itti! Hem enerji yollarının bileşkesi hem de yeni pazarlara açılmanın tek adresi burasıydı!
Türkiye'ye gönderdikleri Kemal Derviş'le siyaseti dizayn etmeye çalıştılar! Program önceden belli olmasına rağmen DERVİŞ kahraman ve sihirbaz gibi karşılandı!
Oysa köylüyü ezip, bankaları yabancılara satmaktan başka bir görevi yoktu! Bütün bu değişiklikler yaşanırken, koalisyondan sonra kendilerine gönülden bağlı birinin geleceğini hesap ettiler!
Yanılgıları buydu!
AK Parti iktidara gelmişti gelmesine ama hesap edemedikleri bir nokta vardı!
Türk Devleti devreye girdi ve Erdoğan'ı salıverdi. Sonra da siyaset yasağını kaldırdı! Buna en çok sevinen, ulusal Amerika ve Rusya oldu...
Hep dediğim gibi, Türkiye iki güç arasındaki savaşın yaşanacağı merkezdi!
Final buradaydı!
Darbe teşebbüsleri ile kapatma davaları, Erdoğan'ı ve temsil ettiği ekolü durdurmak içindi! Ama olmadı! Bunlar sonuç vermeyince en iyi yaptıkları finansal operasyonlara kalkıştılar!
Bir gecede 10 milyar doların gittiği oldu!
Ama o ittifak Ankara'yı yalnız bırakmıyor, Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden, gidenden daha çoğunun gelmesini sağlıyordu!
Efendiler, 1961'de darbeden hemen sonra girdikleri Türkiye'den de son golü dün yiyerek çıktılar!
Önce Rusya, ardından Amerika şimdi de Türkiye sınırlarını bunlara kapattı! Artık tek merkezleri var o da LONDRA!
Avrupa'da ne kadar MAVİ KANLI varsa, hepsi bu koalisyonun içinde!
Hedefleri de Ankara! Amerika ile Rusya'yı burada dize getirmek için yemin etmiş durumdalar! İçerideki destekçileri de hiç az değil!
Kolay değil!
Tarihin akışı değişiyor!
ORTADOĞU
'nun 'orta'sına Türkiye oturuyor! Efendiler için bu büyük rahatsızlık!
Buradaki kaybın telafisi yok!
Yine gelecekler!
En azından deneyecekler!