Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 29 Mart 2013

Tehlikeli plan!

Birkaç gün önce yazımın sonuna bir not eklemiştim. Yazının genelinden bağımsız olarak düştüğüm notta "Şam'da Öcalan'ı bombayla ortadan kaldırmak isteyen Tansu Çiller, acaba bu olay başarıyla tamamlansa kime hizmet etmiş olacağını biliyor muydu? Ya da Çiller'e yardımcı olanlar?" diye sormuştum...
Çünkü birileri 30 yıldır kanımızı emen PKK'nın liderinin ortadan kaldırılmasını çözüm olarak görüyordu!
PKK'yı anlamadan, arkasındaki güçleri görmeden, ilişki ağını çözmeden lideri öldürmek işin en basit yoluydu! Zaten sizi bu rotaya iten gücün amacı da Öcalan'dan kurtulmaktı!
O gün için Şam'da oturan Öcalan öldürüldüğünde, ipi tamamen kendi ellerinde olan bir başkasını örgütün başına getireceklerdi! Ardından belki de APO ile bazı MİT'çilerin eskiye dayanan tanışıklığına vurgu yapacaklardı... Senaryonun ne olduğunu bilemem! Ama yeni bir lider için çok uğraşıldı.
Eğer bu adımları başarılı olsaydı, PKK tamamen onların yani Londra'nın eline geçecekti!
O vakitten sonra da Türkiye'nin kaderi onların elinde olacaktı! Bitmeyen bir savaş sonuçta ne getirirse hep birlikte onu yaşayacaktık! 28 Şubat'ta basına sızan İMRALI TUTANAKLARINDA çok önemli bir bölüm vardı...
Öcalan BDP'li vekillerle konuşurken, "Darbe şekil değiştirdi ama hala devam ediyor. Yeni darbe Brüksel ve ABD'de planlanıyor! Türk-Kürt ilişkilerini yeniden tanımlamam işlerine gelmedi. Sanırım bu çıkışımız işe yarayacak.
Benim üzerimde planları var.
Doğan Güreş, Londra'dan döndü "Bana yeşil ışık yakıldı" dedi. Ardından 4 bin köy yakıldı..."
İmralı sakini burada ısrarla Londra vurgusunu yaptıktan sonra ileriki bir bölümde de şunları söylüyordu...
"Tansu Çiller'in 2. Atatürk olma sevdası vardı. Beni de bomba ile öldürmek istediler. Doğan Güreş-Tansu Çiller işbirliği de Londra'dan icazet almıştı!
Sonuç olarak böyle bir süreç yaşadık!.."
Kimseyi suçlamadan şunu bilmek gerekiyor ki BATI bizleri yani sorumluluk sahibi kişileri çok iyi yönlendirdi!
Çiller de Güreş Paşa da, Mehmet Ağar da iyi niyetle terörü bitirmek için çalışırken onların ekmeğine yağ sürdü! Herkes günü geldiğinde kendi modelini uyguladı. Ama ne yapılırsa yapılsın TERÖR azdı! Dizginlenemedi!
Yazımın başlangıcında belirttiğim notu yazmamdan kısa bir süre sonra Tansu Çiller, Doğan Güreş ve aşiret reisi Sedat Bucak hakkında zamanaşımı dolmak üzere olan bir faili meçhul hakkında dava açıldı!
Sık sık söylediğim gibi Çiller döneminde meydana getirilen oluşum PKK'yı bitirmeye değil, aksine teröre karşı AĞALARI korumaya yönelikti! Bölgenin güçlü isimleri devletle hareket ediyordu. Devlet, tercihini yapmıştı. PKK'yı anlayıp, içine adam sızdırıp, çökertmek yerine ağalarla el ele vermişti!
Ve bu Londra'nın planıydı! Ankara bilmese de böyleydi! Onların yazdığı senaryoyu oynuyor, burnumuzun dibini görmüyorduk! Belki sadece bu nedenle Yeni Ankara dönemin güçlü isimlerine anlamlı sorular soracak!
Neyse...
Derdim, Çiller'e ve Güreş Paşa'ya açılan davayı konu etmek değil!
Ne olacağını yakında görürüz...
Ama şu anda göremediğimiz, bilemediğimiz çok sinsi bir şekilde yürüyen bir takım gizli hareketlenmeler var!
Öcalan'ın kabaca altını çizdiği BRÜKSEL-AMERİKA hattında trafik çok yoğun!
Kafalarından ne geçiyor bilmem!
Ama yakında süreci baltalamak adına bir takım eylemlere imza atılacağı kesin gibi!
Aldığım bilgiler bu yönde!
Boğaz'daki birçok BARON el altından bu işbirliğine soyunmuş durumda. Sadece "hükümet bilmesin" diye sessiz ve derinden gidiyorlar... Yeraltında el sıkışılmış durumda. Ne yapıp edip Türk-Kürt buluşmasını engellemek için çalışıyorlar...
Siyaseten AK Parti'yi bitirmek de planlarının arasında. Aralarında topladıkları PARA hiç de az değil! Seçim kazandıracak miktar masada! Hesaplarına göre önce içeriyi karıştırıp Türk-Kürt çatışması çıkaracaklar.
Daha sonra bu çatışmayı bölgeye yayacaklar.
Kuzey Irak'taki ve Suriye'deki KÜRTLER de bundan etkilenecek! Kürtler'i kucaklamak isteyen Ankara, kendini korumakta zorlanan bir duruma düşecek! Yangına körükle gidilip bırakın büyümeyi, sonuçta ülke küçülecek!
Planları böyle! Sakın hafife almayın...
Çok ciddi bir şekilde çalışıyorlar!
Bu kadar sessizliğin altında yatan bu!
Aslında kimsenin sürece destek verdiği falan yok! Ortalık pusu kaynıyor...
PKK'ya sonuna kadar kollarını açan bütün ülkeler, Türkiye'nin bu rotasından rahatsız. Bir an evvel bu yola MAYIN döşemek gerektiğine inanıyorlar!
İçerideki partnerleri de buna hazır! Tarihi işbirliği yakında kendini gösterecek!
Bu bilgiyi aldığım dostuma "Bunu nasıl yapacaklar?" diye sordum...
Cevap çok ilginçti...
"Sakın mantık arama. Aptalca da olsa ses getirecek bir iş üstünde çalışıyorlar. Ülkenin dağılması bile onların umurunda değil. Yeter ki arkalarındaki güçlerin çıkarları zarar görmesin!.."
Peki bunun için bildiğimiz ve tanıdığımız aktörleri mi kullanacaklar?
Elbette! Hiç şüphen olmasın!
Kim mesela?
Şu an söylemem doğru değil. Fakat DOSYALAR havada uçuşuyor! İstemediği ve inanmadığı halde birileri işin içine çekilebilir! Eğer böyle olursa, yani bunu başarabilirlerse ülke çok şey kaybeder!
O güçleri var yani!
Olmaz mı! Belki de şimdiye kadar göremediğimiz şiddette bir DERİN DEVLET göreceğiz. Eski ve yeni devletin mücadelesi de denilebilir buna! Sadece Türkiye ile sınırlı değil oyun planı. Türkiye'den hemen sonra Irak'ta kıvılcım yaratmak dertleri. Zaten orası pamuk ipliğiyle bağlı. Diken üstünde.
İnanın korkuttunuz!
Her şey yolunda ama yine de tehlike var.
Bunu söylüyorum. "Olmaz" demiyorum.
Çünkü ülke önündeki virajı alırsa fırlar. Bunu istemiyorlar. Amerika'nın bir bölümü ve Avrupa öfkeyle homurdanıyor.
Neden Türkiye ile anlaşmıyorlar? Pasta neden adaletli bir şekilde dağıtılmıyor? İmkansız mı?
Bakın Öcalan "Benim üzerimde planları var!" dedi...
Tutanaklarda sabit.
Apo'nun tamamen ANKARA'ya yanaşacağını düşünmediler. EN büyük sürpriz bu! Teröristbaşı onların malıydı! Ama film öyle bitmedi. Şaşkınlığın sebebi bu! Adamların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek!
Diyarbakır'daki Nevruz toplantısı onları çok rahatsız etti! Kürtler'in sakin bir şekilde Ankara'ya yanaşmasına inanamıyorlar...
Bu nedenle el altından 'Öcalan serbest kalacak' dedikodularını çıkarıyorlar. Amaç başka. Ama sokaktaki insanın bundan haberi yok. Haliyle tedirginlik var. Bir de 'Türklük' silinecek söylentisini yaydınız mı! İşlem tamamdır!
Peki silinecek mi?
Türkiye, bölgeyi kapsayacak bir formül peşinde koşuyor! Kürtler de Araplar da bizle yaşayacaksa bir yöntem bulunmalı. Şu an için ortada bulunmuş net bir metod yok! Ama bundan rahatsız olanlar dezenformasyon yapıyor! Olan bu!
Ya muhalefet?
Yakında hepsinin birlikte hareket ettiğini göreceksin! İslami hareketlerden bile hükümet karşıtı çıkışlar olacak! Herkes bağlı olduğu noktayı apaçık ortaya koyacak! Tarihi bir dönemden geçiyoruz.
Bilinmeyen koalisyonlar ortaya çıkacak! NOKTA!