BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 4 Eylül 2019

Derin Amerika Derin Avrupa

MARKSİST-LENİNİSTKomunist doktrine göre kuruluşundan günümüze yaklaşık 40 yıl geçen PKK terör örgütünü bitirmek için gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında pek çok operasyon yapılmasına rağmen örgüt yok edilememiştir. Örgütün yok olmamasının en önemli nedeni, finansal desteğin güçlü oluşudur. En büyük desteği sağlayan derin ABDAvrupa'dır (CIA-MOSSAD-M-6 ve BND servisleri). Kiralık örgüt varlığını hala devam ettirmektedir.
Peki nereye kadar? Belli oldu ki, Haçlı-siyonistlerin Yeni Ortadoğu ve uydu devletçikler kurma nihayetinde Büyük İsrail'e giden (sözde vaat edilmiş Nil'den Fırat'a kadar olan toprakların dizaynı) süreç, yakın coğrafyamızın kaderini belirleyecek.
Özel Kuvvetler'in efsane komutanlarından, SDE savunma direktörü Albay Mithat Işık, PKK'nın planını masaya yatırdı:
Terör örgütleri devlet desteği almadan yaşamlarını sürdüremezler.
Yapılan araştırmalar bütün terör örgütlerinin devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını göstermektedir. Özellikle sınır komşuları, örgütlerin en çok destek aldığı ülkelerdir. Bu anlamda PKK terör örgütü özellikle İran, Irak, Suriye ve Yunanistan'dan büyük destek almıştır. Özellikle Körfez Savaşı ile birlikte örgütün Irak ile olan ilişkisi gelişmiştir. Körfez Savaşı ile birlikte Irak'a yerleşen ABD örtülü ve açık olarak örgüte destek vermiştir.
PKK'ya Batı'dan destek veren ülke sayısı da oldukça fazladır. Yine sınır komşularımız Yunanistan, Bulgaristan ve Balkanlar'daki devletler ve Avrupa devletleri örgütün günümüze kadar ayakta kalmasının sebepleridir.
ABD, DEAŞ'la mücadele bahanesi ile Suriye'de PKK/YPG/PYD'ye yüzlerce tır silah, teçhizat, mühimmat ve araç gereç vermiştir. Bu terör örgütlerini SDG (Suriye Demokratik Güçleri) adı altında meşrulaştırmaya çalışmıştır. ABD Suriye'de PKK/ YPG/PYD terör örgütlerine silah ve patlayıcılar konusunda eğitim verdi, vermeye devam ediyor.
Bir kısım Avrupa ülkeleri kırmızı bültenle aranan teröristlere sığınma hakkı veya vatandaşlık hakkı tanımakta, diplomatik himaye sağlamakta, yakalanan teröristleri yargılamamakta ve yargılamadan serbest bırakmakta, topraklarında yıllarca terör örgütü kampları bulunmasına göz yummaktadır. PKK, bölgede kaçakçılıkla uğraşan organize suç örgütleri ile irtibat ve bağlar kurarak gerek onlardan komisyon alarak gerekse bu suç örgütlerinin yaptıkları işleri bizzat yaparak gelir elde etmiştir ve etmeye de devam etmektedir.
Türkiye uyuşturucunun Batı ülkelerine sevkiyatının güzergâhında yer almaktadır. Bu durum Avrupa'daki uyuşturucu tüccarlarının PKK'ya olan ilgisini artırmaktadır. ABD'nin birinci ve ikinci Körfez harekâtından sonra geri götürmediği silah ve mühimmatın büyük bir kısmı PKK'nın eline geçmiştir. Bugün de ABD Suriye'de PKK/YPG/PYD'ye modern araçlar, silahlar ve mühimmatlar vermektedir.
Gelecekte bu silahlar da PKK terör örgütü tarafından silah kaçakçılarına, terör örgütlerine ve özel güvenlik şirketlerine satılacaktır.

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI
PKK terör örgütü Dehrizor'da DEAŞ'tan ve Suriye rejiminden ele geçirdiği petrol kuyularından çıkardığı petrolü, rejim güçlerine satarak büyük paralar kazanmaktadır. Bilindiği gibi örgütün 2 gazetesi, 4 televizyon kanalı, 13 radyo istasyonu, 19 dergi, 3 basımevi ve çok sayıda internet kanalı mevcuttur. Özellikle Avrupa'nın değişik ülkelerinden yayın yapan ROJ TV, PKK'nın en önemli propaganda yayın organıdır. Bu TV kanallarının kuruluşunda başlangıçta İngiltere'den lisans almışlar; Fransa'dan uydu temin etmişlerdir. TV kanallarının kuruluşunun finansmanını esrar ve eroin kaçakçılığından elde ettikleri paralarla sağlamışlardır.