BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 2 Eylül 2019

Londra platformunun planı!

AYNEN futbolda olduğu siyasetin teknik direktörlerinden Abdullah Gül'ün siyasi dehlizlerde yürüttüğü çalışma programı, hedefi, planları belli oluyor. GÜL, tipik İNGİLİZ MODELLİ bir siyaset çizgisinde takımına yön veriyor. Taktikleri, İngiliz, perde gerisi hazırlıkları İngiliz, İngiliz ekolüne benzer oyuncular ile maça hazırlanıyor. Pardon, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılında yeniden cumhurbaşkanı olmasını engelleyecek taktiklerle hazırlanıyor. Bu bağlamda, Abdullah Gül'ün, Ali Babacan'a kurduracağı yeni partinin kurucular kuruluna girmeyeceği, 2023 cumhurbaşkanı seçimine, partili bir aday olarak değil bir konsensüs (uzlaşma) adayı olarak hazırlanacağı netleşmiş görünüyor. Gül-Londra platformunun, 2018'de gerçekleştiremediği model daha etraflı şekilde dizayn edilerek sahneye konacak. Hatırlayalım.
2018 Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve SP Başkanı Temel Karamollaoğlu ile kapalı kapılar ardında, gizli dehlizlerde buluşan Gül, muhalefetin ortak adayı olarak Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın önünü kesmek üzere hazırlanmıştı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in direnişi kesilseydi, Cumhurbaşkanı adayı olacaktı. Gül-Londra platformu bu sefer, Meral Akşener işini halletmiş görünüyor. Akşener, muhtemel cumhurbaşkanlığı seçiminde bu sefer aday olmayacak. Bu pozisyonu değerlendiren Londra (Avrupa) planı kademe kademe yürütülüyor. Ali Babacan'ın kuracağı partinin yüzde 10 barajını aşması söz konusu değil.
CHP'nin stepnesi olarak yüzde 10 barajından kurulacakları belli. Babacan partisi, AK PARTİ'den en az yüzde 2 oy alıp Başkan Erdoğan'ın yüzde 50 artı birin gerisine düşmesini hedefliyor.
Yani, muhtemel cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın BİRİNCİ TURDA, YÜZDE 50 ÜSTÜNE ÇIKMASINI ENGELLEME PLANLANIYOR.
Bunun adı Gül-Londra platformunda, MACRON MODELİ. Bilindiği gibi Fransa'da Macron, ikinci turda seçildi.
Şöyle Macron, Fransa'nın tarihindeki en sevilmeyen liderlerden birinin (Cumhurbaşkan François Hollande) hükümetindeydi. Macron'u öne çıkaran ÜST AKIL (BİLDERBERGROCKFELLER/ ROHTSCHİLD AİLELERİ-PARA VE PETROL BARONLARI) önce ana akım merkez sağ ve merkez solu, daha sonra da aşırı sağı dağıtarak Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı seçtirilmişti.
Macron'a pozitif mesajlar verdirdiler.
Ekonomi bakanı olan yeni bir isim.
Tabana inen bir hareket kuran eski YATIRIM BANKACISI. Programıyla MERKEZ İNSANI. İnsanların yeni bir şeye çaresizce açık olduğu bir dönemde YENİ ŞEYLER VAAT ETME. İnsanların fırsatları nasıl yakalayacağını anlatıyor. Macron modeli nasıl da Ali Babacan'a benziyor.
Gül olmazsa Babacan hazır. Bu kadar tesadüf olmaz... GÜL-BABACAN -LONDRA PLATFORMU BU ÖRNEĞİ TÜRKİYE'YE UYGULAMA
HEYECANI İÇİNDELER. Kemal Kılıçdaroğlu (CHP)-Meral Akşener (İP)-Selahattin Demirtaş (HDP), Temel Karamollaoğlu (SP) ve ALİ BABACAN PARTİSİ, ATLANTİK YOLCUSU olarak birlikte hareket edecekler.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan- AK Parti-MHP oylarını tırtıklayacaklar.
SONUÇ: Gül-Kılıçdaroğlu- Londra, 31 Mart'ta sadece mahalli seçim endeksli değil, daha da büyük parantezde CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM DENEMESİ YAPTI.
CHP-İP-HDP-SP parti olarak, Gül- Babacan-Davutoğlu şahıs olarak AK Parti'ye İstanbul ve Ankara'yı kaybettirmeyi denediler. 2020-2021 veya 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlıkları Gül-Kılıçdaroğlu- Londra platformlarında enine boyuna sürüyor. Babacan partisi seçim kazanmak için değil, AK Parti'den yüzde 2 oy tırtıklamak, Erdoğan'ın oyunu yüzde 50 altına indirmek ve Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura bırakmak üzere dizayn ediliyor.