BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 12 Kasım 2018

Küresel lider Erdoğan Paris’te

KÜLLERİNDEN doğan Türkiye Paris'te. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'sız bir masa düşünemiyorum artık. Türkiye tarihi dönüşümünü, son 15 yılda gerçekleştirdiği değişimi küresel lider Tayyip Erdoğan'la Paris'te gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 milyonluk Büyük Türk milletinin gücüyle, dünyanın tarihi mevzilerinde, Türkiye'yi gururla temsil ediyor. Katıldığı her zirvede, ziyaret ettiği her ülkede, Türkiye'nin Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Kurtuluş Savaşı'ndan Cumhuriyet dönemine ve bugün Büyük Türkiye yolunda yürüyen ülkemizin küllerinden doğduğunu çok güzel gösteriyor. 100 yıl önce parçalanan, sınırları cetvelle bölünen Türkiye, 100 yıl sonra, Paris'te şahlanan ülke konumuna geldiğini göstererek, Küresel Lider Tayyip Erdoğan'la gelecek yüzyılın aktörü olduğunu, dünya kamuoyuna gösterdi.
100 yıl önce Osmanlı'yı parçalayan Emperyalist Batı'nın liderleri karşısında, küllerinden doğan Türkiye'nin mimarı olarak Başkan Erdoğan'ı seyrederken, onun Plevne Marşı'nın üzerine şu sözleri seslendirmesi akıllara getiriyordu: "Ey Türkiye, sonsuzlukta yankılanan yolun şimdi başındasın. Sen ki Anadolu'nun kapılarını açan Alparslan, ecdadını yücelten Melikşah'sın. Gördüğün rüyadır hayra alamet, Gazi Osman'ın göğsünü delen o dev çınarsın. Ey Türkiye, geçmişini bil ki geleceğe ışık olasın. Fatih'in dediği gibi 'Senin kudretinin ulaştığı yere onların hayalleri dahi ulaşamasın.Kılıcın yurt tutmak için kavis çizerken havada, Türkiye ordusu aşkla bezenmiş hitabında."

Belediyelere kadın eli değecek
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan'ın belediye başkan adaylarıyla ilgili yaptığı son toplantıda "Kadınlar ve gençler daha çok aday yapılacak" sözü, parti teşkilatlarında büyük heyecan yarattı. Belli oldu ki, 31 Mart 2019 seçimlerinde, belediyelere kadın eli değecek. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, kadınlara ve gençlere çok önem veriyor. Nitekim, 24 Haziran seçimlerinde TBMM'deki kadın milletvekili sayısı 104'e çıktı. AK Parti'den 53, CHP'den 18, MHP'den 5, İYİ Parti'den 3, HDP'den 25 kadın Meclis'e girmeye hak kazandı.
AK Parti'nin en genç milletvekili de Rumeysa Kavak (22) TBMM'de görev yapıyor. Başkan Erdoğan, Uşak'a kadın vali atadı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Uşak'ın ilk kadın valisi olarak tarihe geçti. Muğla'da Esengül Civelek, başarılı işlere imza atıyor. İnşallah, bir büyükşehir Belediye Balkanı kadın olacak. İzmir'de, AK Parti için Prof. Dr. Nükhet Hotar adı geçiyor. DİYARBAKIR'A SUR'A KADIN ELİ İ DEĞECEK. Diyarbakır'ın tanınmış-yardımsever Nadire İçkale'nin turizmci-Moldova fahri konsolusu kızı Diyar İçkale, Diyarbakır Sur Belediye Başkan adayı oldu.

Yetti artık CHP
TÜRKİYE'NİN büyük projelerini durduracaklarını söylemekten bıkmayan, yüzü kızarmayan CHP, Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde de aynı söylemlerini tekrar ediyor. Türkiye'nin dev projesi Kanal İstanbul'a karşı çıkan CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Akif Hamzaçebi'nin, projenin durdurulması için elinden geleni yapacağını söylemesi, insanlarımızı ayağa kaldırdı, "YETTİ ARTIK CHP" tepkileri yükseldi. CHP'nin İstanbul'a Belediye Başkanı adayı olmak isteyen vekili Akif Hamzaçebi, parti olarak bu konuda Başkan Erdoğan'ı ikna ederek projenin iptal edilmesini sağlayacaklarını söyledi. Hamzaçebi'nin, "Kanal İstanbul doğru bir proje değil. Biz Sayın Erdoğan'ı Kanal İstanbul konusunda ikna edeceğiz.
Bu proje yanlış" ifadelerini kullanması büyük tepki görüyor.
GERÇEKTEN YETTİ ARTIK CHP.