BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 30 Eylül 2018

Türkiye Azerbaycan kardeşliği şahikada

TÜRKİYE ve Azerbaycan TEK MİLLET - İKİ DEVLET olarak dünya siyasetine damga vurmaya başladı. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın Türk Devletlerine, Kardeşlerimize, dünyanın masumlarına, mağdurlarına Candan ve derinden gelen hislerle bakarken, Türk Devletleri arasında bağları çığ gibi büyüttü.
Nitekim Stratejik Düşünce Enstitüsü stratejistleri ve Savunma Sanayimizin güzide kuruluşlarının Bakü çıkarması, Kafkasya'nın kaderini değiştirecek gelişmelere yol açtı. Bu bağlamda Bakü'de 3. Uluslararası Savunma Sanayisi Fuarı'nda (ADEX 2018) MKEK'ye Azerbaycan'dan Ortak Üretim Teklifi geldi. Savunma Sanayii- MKEK ile Azerbaycan arasında, Siha'dan Fırtına'ya, Atak helikopterinden Hürkuş'a kadar uzun soluklu anlaşmalar yapıldı.

Kafkasya'nın kaderi değişiyor
STRATEJİK Düğünce Enstitüsü (SDE) ve Türk Tarih Kurumu (TTK) işbirliği ile düzenlenen Stratejik Düşünce Kongresi - 'Kafkasya'nın Geleceği İçin Strateji Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştay'a SDE Başkanı M. Savaş Kafkasyalı, TTK Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, SDE stratejistleri, bölge ülkelerinden çok sayıda akademisyen, diplomat, asker, gazeteci, işadamı, uzman katıldı.
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Refik Turan,'Türkiye'nin etrafı dört denizle kaplı. Akdeniz-Ege-Karadeniz ve Azerbaycan-Hazar denizi'diyerek, heyecan veren bir konuşma yaptı.
Prof. Dr. Refik Turan bölgenin kadim bir Türk-İslam medeniyet coğrafyası olduğunu dile getirdi.
Azerbaycan'ın, vatandaşlık bilincinin güçlü olduğu gerçek bir "vatan" olduğunu söyleyen Refik Turan, Türkiye ve Azerbaycan'ın bu konuda da benzeştiğini, en güzel vatan şiirlerinin ve vatan temalı hikâyelerin bu coğrafyalarda yazıldığını dile getirdi.
SDE Başkanı Doç.Dr. Muhammet Savaş Kafkasyalı, "Kafkasya terörün kaynağı değildir. Adalet yoksa zulum vardır. Kafkasya insanları güzel insandır. Uluslararası sistem adil değildir. Problemleri her yere yansıyor, Kafkasya'ya da yansıyor.
Medeniyeti batı getiremez.Yeniden Türk -İslam medeniyeti dünyaya Adalet getirecektir" derken, katılımcılardan büyük alkış aldı.
Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral iki ülke arasındaki ilişkilerde gelinen seviyeye dikkat çekti ve bugünkü sıkı ilişkilerin tesadüfî olmadığını söyledi. Türkiye'nin yurt dışında en fazla şehitliğinin Azerbaycan'da bulunduğuna işaret eden Özoral, "Azerbaycan uğrunda canımızı feda etmekten çekinmiyoruz.
Aynı şey Azerbaycan vatandaşları açısından da Türkiye düşünüldüğünde geçerli. Biz bunu atalarımızdan emanet aldık. Bu emaneti gelecek nesillere daha da güçlendirerek ulaştırma yükümlülüğümüz var" dedi.

Bir millet altı devlet
CUMHURBAŞKANIMIZ
Tayyip Erdoğan'ın 'Müslümanları birlikte hareket etme ve Türk Devletlerini Birleştirme' stratejisi meyvelerini veriyor. 21'inci yüzyıla damga vuracak Türk Yüzyılı adım adım gelişiyor. Türk Devletleri birleşiyor.
Türkiye ve Azerbaycan için mottomuz 'Bir millet, iki devlet'ti. Artık 'Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan ruhen birleşmişti. BİR MİLLET ALTI DEVLET' oluyoruz.

DERİN SÖZ:
'Bugün Kudüs'te ve Filistin şehirlerinde ağlatılan her çocuk, acı çektirilen her anne, vurulan, dövülen, hakaret edilen her insan yaklaşan yeni bir fırtınanın habercisidir.
Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır ama aynı zamanda bir uyanış, başkaldırı da vardır.
Kudüs meselesi inşallah topyekun insanlığın ve özellikle de Müslümanların uyanışına vesile olacaktır." (Başkan Tayyip Erdoğan