BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 20 Eylül 2018

İnsanlığın yüz akı Erdoğan

İNSANLIK ölmedi. Başkan Tayyip Erdoğan var. Rusya Lideri Putin'le anlaşarak, İdlib'te sıkışıp kalmış ve yeni bombardımanların korkusunu yaşayan üç buçuk milyon sivile güzel bir müjde verdi. Erdoğan, tampon bölge kurarak, Türkiye'nin BÖLGESEL GÜCÜ'nü ve KARİZMASINI gösterirken, İdlib'teki 3.5 milyon sivilin hayatlarını koruyarak, Yeni dünyanın YÜZ AKI oldu. Evet, Başkan Erdoğan "Suriye'de barışın tesisi için ümit verici" bir gelişmeye zemin hazırlarken, Türkiyemiz'in de uluslararası girişimleri kararlı ve ısrarlı yönettiğini, askeri başarılarını, Soçi zirvesiyle birlikte diplomatik alanda da sürdürdüğünü dünyaya gösterdi. Şimdi sırada yüreği karanlık beyni köhnemiş BM var.
Başkan Erdoğan, masumların ÜMİDİ olarak, Birleşmiş Milletler toplantısında, vicdansızlığa, insanlığın ayaklar altına alınmasına, küresel liderlerin gözlerinin içine bakarak, telin edecek.

CHP'nin İş Bankası'nda ne işi var!
BAŞKAN Tayyip Erdoğan Erdoğan, garabetlere neşter atıyor. CHP-İş Bankası garabetine el konuldu. Başkan Erdoğan'ın "Atatürk'ün bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine'ye girer.
Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü suistimal ederek, İş Bankası hisselerinin yüzde 28'inin sahibi durumunda. Yönetim Kurulu'nda dört üyesi var. CHP'nin Türkiye İş Bankası'ndaki hisseleri Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredilmelidir" sözleri aziz milletimizden büyük destek gördü. Bugün, CHP adına eski SHP Genel Başkanı-eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, CHP eski milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli ve Müslim Sarı ve Özcal Korkmaz İş Bankası yönetim kurulunda bulunuyor.
Bu durum, hem ekonomik hem sosyolojik ve psikolojik bakımdan tam deyimle bir garabet. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın sözleri insanlarımızın vicdanlarının sesidir.
CHP ile İş Bankası arasındaki garabete son verilmelidir.

Rektör Yusuf Tekin
YENİ kurulan Hacı Bayram Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Tekin'in getirilmesi çok isabetli oldu. Çünkü, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olarak önemli reformlara imza atan bir isimdi. Türk üniversitelerinin kendilerini toparlaması, çağa uygun sistematiğe geçmesi günlerindeyiz. Türk üniversiteleri anlatacakları YENİ HİKAYE'ler ile Büyük Türkiye'nin önünü açabilir. Çünkü, çağımızda hikayesi olmayan bir marka, bir kurum veya bir ülke başarılı olamaz. Türk ünversitelerinin YENİ BİR HİKAYEYE İHTİYACI OLDUĞU bir süreçte, Prof. Dr. Yusuf Tekin, yapacağı hamlelerle ses getirecektir. Yeni rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin'in Hacı Bayram'dan yeni bir üniversiteden Türkiye'ye derinlik kazandıracak projelere imza atacaktır.
Yolun açık olsun hocam...

Genç nesillerimize Menderes belgeselleri
17 EKIM 1961. Türkiye'nin tarihine kara bir leke olarak yazılan Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan'ın idam edildiği gün. Türk milletinin siyasi tercihlerini hiçe sayan, küçümseyen ve küstahça onlara kin besleyen ruhsuz, vicdansız darbecileri, Menderes ailesine yapılan ahlaksız hareketleri şiddetle ve nefretle telin ediyoruz. 18 milyon öğrencimiz okula başladı. 'Genç nesil' için, DEMOKRASİ- DARBE-KÜRESEL OYUNLAR içeren DARBECİLERİN YASSIADA REZİL TUTANAKLARI KİTABI VE RAHMETLİ MENDERES'İN HAYATINI İÇEREN YENİ FİLM VE BELGESELLER Demokrasi şehitlerimizin ebediyen yaşayacak aziz ruhlarını şad edecektir.
Hafızalarında yer alacaktır.

DERİN SÖZ
"KIBRIS'TA muhtemel Türk Üssü'nün psikolojik boyutu var. Bu açıdan ihtiyaç duyacak olursak üs kurabiliriz. Oradaki varlığımız önemli.
Biz orada asker sayımızı azaltmayacağız.
Bundan sonra bizim için Kıbrıs'ta ilan ettiğimiz reçete ne ise biz bu reçeteyi uygulamaya koyarız." (Başkan Tayyip Erdoğan)