BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 13 Şubat 2018

Hatay canımız Misak-ı Milli damarımız

Kadim şehrimiz Hatay'ın çevresinde Türk milletinin nabzı atıyor.
Mehmetçikler'in yazdığı tarihi anlatmak yetmez.
Misak-ı Milli topraklarında yaşamak gerekir. Hatay Havalimanı'ndan itibaren, künefecisi, baharatçısı, çarşıları, camileri, evleri, çiçekçisi, berberi, gördüğüm her ayrıntıdan gurur duydum.
"Bayraklar inmez-Ezanlar susmaz" diyen büyük Türk milletinin evlatları Mehmetçikler'in arkasında durmak için Kırıkhan'da, Hassa'da yollardaydı. Raşo ve Cinderes tepelerinin ardında Afrin yolunda Haçlı mikroplarını temizleyen, yedi düvele karşı meydan okuyan Türk askerini bağrına basmaları bambaşkaydı.
Vatanına, devletine bağlılığını, inancını, güvenini, dik duruşunu gösterenleri, Afrin'e ilerleyen kahramanları gördüm. Ahaber'in yayın yaptığı çadırın önünde Türkiye'nin her yerinden koşarak Hassa'ya gelen vatandaşlarımız, Türkiye haritasının önünde, her dakika "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sesleriyle bu aziz toprakların ebedi sahibi olduğumuzu haykırıyordu. Kahraman Mehmetçiklerimiz'in Haçlı mikroplarını temizlediği Raşo ve Cinderes tepelerinin hemen ardındaki Hassa Belediyesi'nin çadırları, askerlerimize, vatandaşlarımıza, gazeteciler için vardı. Hassas noktadaki bir lokantada, analarınbabaların kahraman Mehmetçikler'e gönderilmesi için geldikleri çadırın önünde, lise müdürü Turgut Bozkurt, çırpınıyordu. Ne kadar büyük bir ruha sahip olduğumuz görülüyordu.


Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel'le, anaların-babaların gönderdiği / getirdiği yemekler-meyvelerin bahçede başında konuştum.
Başkan Demirel, nereden telefon gelirse o noktaya gönderecek Türk bayrakları ile donatılmış arabaları hazırlamıştı. Başkanı kucaklarken, ağzından, "Hatay canımız, Afrin, Musul, El Bab, Menbiç, Süleyman Şah, Halep damarımızdır" sözleri dökülüyordu.

KIZIL ELMA'YA YÜRÜYEN YİĞİTLER
Afrin ve Münbiç istikametine doğru yola çıkan askerim, "Kızıl Elma'ya yürüyoruz" demişti. O dakikada, Türkiye "kınında pas tutmuş kılıç" misali canlanmıştı. Hassa'da, "Kızıl Elma'ya yürüyoruz" diyen yiğitlerin akrabaları ile konuşuyordum.
Aynı anda Başbakan Binali Yıldırım, Manisa İl Kongresi'nde Kızıl Elma ülkümüzden bahsediyordu.
Hassa'dan Manisa'ya canlanırken Kızıl Elma, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanında Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ı aradım. Çok Heyecanlaydı:
"Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk milleti Anadolu topraklarında direniyor.
Haçlı kuşatmalarını parçalıyor. Biz Anadolu topraklarında büyük olmak istiyoruz. Soydaşlarımızı, dindaşlarımızı, dildaşlarımızı sınırlarımızın dışında bırakmak zorunda bırakıldık. Kırım'da, Kerkük'te, Doğu Türkistan'da, Orta Asya'da, Musul'da, Bayır Bucak'ta, Kıbrıs'ta kardeşlerimizi sahipsiz bırakmamak Kızıl Elma'dır."

İSRAİL SURİYE İÇİNE 40 KİLOMETRE GİRDİ
İsrail, Suriye içerisine 40 km girdi. ABD-Avrupa'dan tık yok. İsrail'in Suriye sınırında üç aşamalı bir "güvenli bölge" oluşturmaya başladığı, şu anda ikinci aşamada olduğu ve yazdan itibaren Suriye'nin içine doğru yol almaya devam edildiği belirtiliyor.
The Intercept adlı sitesinde Nur Samaha tarafından kaleme alınan bir makalede gündeme getirilen iddiaya ilişkin "Ortaya çıkarmak için Suriye'nin güneyindeki muhalifler, Ürdün'de bulunan muhalif liderler, Suriye hükümet kaynakları ve İsrail-Amerikan sivil toplum kuruluşlarıyla konuştuk" denildi.
Makalede söz edilen tarafların doğrudan bu projeye dahil olduğu belirtildi.
Makalede bir de harita paylaşıldı. Haritaya göre ilk aşamada Golan Tepeleri alınmış ve halen bölge inşası devam etmekte.
Son aşama ise neredeyse başkent Şam'ın kırsalına kadar yayılacak genişlikte bir alanın İsrail tarafından işgal edileceği ifade ediliyor.

DERİN SÖZ
"Bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ve tevhidin savaşıdır." Afrin şehidi Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar