BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 8 Ekim 2017

İstiklal Savaşı verilen topraklarda

Büyük Türk milletinin liderleri savaş meydanlarında ne demiş diyerek, tarih kitaplarına baktım.
Malazgirt kahramanı Alparslan, 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu'nun kapılarını Türkler'e açarken, Anadolu'nun bir Türk ve İslâm yurdu olmasını sağlamak üzere hareket ederken "Beyaz Elbise Kefenim Olsun!" diyor.
Çağ değiştiren Fatih Sultan Mehmet, Hz. Peygamber'in methettiği büyük komutan...
Ortaçağ'ı kapatıp Yeniçağ'ı açan padişah olarak 1451'de 22 yaşında 1100 yıllık Doğu Roma İmparatorluğu'nu ortadan kaldırırken komutanlarına şöyle sesleniyor: "Adı bütün cihanda ün salmış İstanbul gibi bir şehri zapt edeceksiniz. İstanbul'un adı geçen yerlerde, o şehri zapt eden kahramanlar olarak şan ve şerefle anılacaksınız! Bize daima pusular hazırlayan bu şehri zapt edip geleceğe yürüyeceksiniz.
Zafer rüzgarı bizden yana esiyor.
Konstantiniye bizim olacak" Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Savaşı'nın son emrini 30 Ağustos 1922'de Türk Ordusu'na veriyordu:
!Ordular ilk hedefiniz Akdeniz, ileri!" Peki başka hedefler nedir? Bu soruya cevap vermenin zamanı geldi. İstiklal Savaşı'nın verildiği topraklarda Afyonkarihisar'da Cumhurbaşkanımız Tayyip konuşurken, Türk Ordusu Misaki Milli topraklarında mazlumların sesi olarak harekata geçiyordu.
Erdoğan zamanın ruhundan bahsediyordu.
Bölge ve Türkiye üzerinde operasyon yapanlar Türkiye'yi kendi başına bırakmıyorlar. Biz, Irak'ın toprak bütünlüğünden bahsederken masaların üzerinde yapılan nedir? Şu dillendirilmeye başlandı: 'Küçük İsrail.' Bütün bu oyunları görerek, kararlı bir şekilde adımlarımızı atacağız ve bunlara da fırsat vermeyeceğiz.
Biz ülkemiz üzerinde operasyona izin vermediğimiz gibi komşularımızda da bu ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik adımlara müsaade edemeyiz. Çünkü buralarda bizim kardeşlerimiz, soydaşlarımız var. TÜRKİYE MAZLUMLARIN SESİ OLUYOR... ANLAŞILDI MI?



FOTOĞRAF ALTI
Fotoğraf Bangladeş'ten. Gündemden uzaklaşsa da Rohingya Müslümanları'nın çilesi bitmiyor. Halen binlerce Arakanlı zor şartlarda mülteci kamplarına ulaşmaya çalışıyor. Yağmur ve sel engellerine rağmen...

FIRAT-2 HAYIRLI OLSUN
Suriye zincirinin halkaları tek tek takılıyor. Fırat-1:
Cerablus harekatı. Fırat-2: İdlib.
Fırat-3:Afrin... Türk Ordusu, Misaki Milli topraklarında...
İşgal etmeye değil, ümmeti kurtarmaya gidiyoruz. FIRAT-3, Amerika'nın taşeron örgütü PKK-YPG SURİYE İNLERİNDE DE YOK EDİLECEK.
Zincir oluyor halkalar. Elele tutuşmaya başladı uçları.
Emperyalist Batı, hep böyle gidecek sanıyordu. Mazlum milletlerin kaderi değişmeye başlayacaktı, ortaya çıktı sonuçları.
Büyük Türk milletinin birliği zafer halkalarını birleştiriyor dört koldan, bağımsızlığımız üstündeki gölgeler kalkıyor, Türkiyemize uzanan eller birer birer kırılıyor.
Halkalar zincir oluyor, zincirin son halkası bağımsızlık. Milli ve yerli olursak hep beraber, düşmeyecek son kalemiz.
Beynini satmışlara hesap soramazsak, ihanet zincirlerini kıramazsak, yalnız cumhuriyet değil, Türkiyemiz de geleceğin parlak ufuklarına ulaşmakta zorlanacak.

MENGÜ'NÜN YERİNE ÇELİK
Erhan Çelik, TRT'den istifasından önce CNNTürk'le anlaşmış. Nevşin Mengü'nin yerine akşam bültenini sunacakmış. Bir Aydın Doğan'ın TV'si CNNTürk'e bak. Dön, giden Nevşin Mengü'ye bak. Sonra dön, yerine gelene bak. Zincirin ruhuna bakınız. Gerçeklerin ortaya çıkması gibi bir huyu var...
Daha ne kadar bilinmeyen ve veya az bilinen ama konuşulmayan zincir var kim bilir?

FIKRAYAT
Baba: Benim seçtiğim bir kızla evlenmeni istiyorum.
Oğul: Hayır!
Baba: Kız, Bill Gates'in kızı...
Oğul: O zaman tamam.
... Baba, Bill Gates'e gider ve "Kızını oğlumla evlendirmek istiyorum" der.
Bill Gates: Hayır.
Baba: Ama oğlum Dünya Bankası'nın CEO'su...
Bill Gates: O zaman tamam.
Baba, Dünya Bankası'nın başkanına gider ve "Oğlumu CEO yap" der.
Başkan: Hayır.
Baba: Oğlum, Bill Gates'in damadı...
Başkan: O zaman tamam.

DERİN SÖZ:Sular yükselince balıklar karıncaları yer, sular çekilince de karıncalar balıkları... Kimse üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir; çünkü kimin kimi yiyeceğine ÖNCE Allah, SONRA "suyun akışı" karar verir!