BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 3 Eylül 2017

Teröristbaşının CIA aşkı...

ABD gizli servisi CIA'nın eski başkanı James Woolsey'in Türkiye sırrı deşifre oldu. Donald Trump'ın başkanlık kampanyasını yürüten "üst düzey danışman" Woolsey, (Bill Clinton döneminde CIA'nın başkanıydı) 15 Temmuz hain darbe kalkışması hakkında CNN Internatıonal'da konuşurken enteresan bir detaydan bahsetmiş, "2015 yılının altı ayını Türkiye'de geçirdim" demişti. Çok enteresan bu konu pek konuşulmadı.
Neden eski CIA Başkanı, bu süre zarfında Türkiye'de ne yapmıştı acaba?
ABD Başkanı Trump'ın "15 Temmuz'da, 13 CIA görevlisi Türkiye'de darbeye yardım etti" şeklindeki açıklamasını hatırlarsak, bu bilginin Danışmanı Woolsey'den aldığı anlaşılıyor.
Türkiye'mizde 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 ve 15 Temmuz 2015 darbelerinin arka planında yer alan, büyük rolü bulunan CIA AJANLARI'nın rollerine kısaca göz atalım. CIA ajanı Paul Henze 1959 yılında ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde çalışmaya başladı. Bir yıl sonra, ülkemizde 27 Mayıs 1960 darbesi gerçekleşti.
CIA ajanı Paul Henze Ankara'dan ayrılırken CIA Türkiye istasyon şefliğini meşhur Graham Fuller'e bıraktı. O da 12 Mart darbesi ve 12 Eylül darbelerinin gerçekleşmesinde rol aldı. CIA Başkanı Woosley, 2015 yılında 6 ay İstanbul'da gizlice kaldı ne tesadüf; altı ay sonra 15 Temmuz 2016'da CIA ajanı -NATO gladyosu Fetullah darbe teşebbüsünde bulundu. Aynı gece CIA ajanı Henry Barkey ve Graham Fuller İstanbul Büyükada'dan Türkiye'yi işgale yönelik tezgahları perde arkasından yönetiyorlardı.
Fuller, o gece kaçırıldı.
Henry Barkey ve Graham Fuller'in Fetullah aşkı: CIA Türkiye istasyon şefleri Paul Henze ve Graham Fuller (1963 yılı) Fetullah Gülen'e İzmir'de ilk "Komünizmle Mücadele Derneği"ni ve ikinci şubesini de Erzurum'da açtırdılar.
CIA ajanı Paul Henze teröristbaşı Fetullah'ı Graham Fuller'e devrettikten sonra Ankara'dan sonra Bonn'daki ABD elçiliğinde görevlendirildi. Çünkü Türk işçilerinin yoğun olduğu Almanya'da faaliyet göstermek iyi işti. Ayrıca Alman İstihbarat Servisi BND'yi CIA'yı da kuran Hitler'i generali Gehlen olduğundan iki servis ortak çalışıyordu.
Paul Henze, Beyaz Saray'da başkana danışmanlık yapmakla görevli Ulusal Güvenlik Konseyi'nde CIA temsilcisi olarak görev yaparken 12 Eylül 1980'de darbe olduğunda, dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter'a "Bizim çoçuklar darbe yaptılar" demesiyle çok tanındı. CIA ajanları Paul Henze, Henry Barkey ve Graham Fuller, 1963'lerden 2017'lere kadar, 54 yıldan beri kukla Fetullah'a yardım ve yataklık ettiler. Uzun yıllardır, Washington'da Türkiye'yi en yakından izlediler, gidip geldiler, rapor hazırladılar, darbe komploları kurdular. Cuntalara taktikler verdiler.
CIA'nın desteklediği vakıfları yönlendirdiler.
Bu üç (3) CIA ajanının Türkçe'yi çok iyi konuştuklarını, Türkiye'deki siyaseti etkileyecek kişileri çok iyi tanıdıklarını ve tek başlarına Türkiye politikasını düzenleyen konumlarda bulundukları yabancımız değil. Yeni açıklanan TOP SECRET belgelere göre CIA Türkiye istasyon şefleri Paul Henze ve Graham Fuller, Papa suikastının perde arkasında da yer almışlar. O dönemde CIA, Papa Suikastı'nı Sovyetler ile Bulgaristan'ın üzerine yıkmaya çalışmışlar. Henze, 1983 yılında suikaste kurban giden gazeteci Uğur Mumcu ile görüşürken, "Niçin Papa suikastını KGB'nin düzenlediğine inanmıyorsunuz?" diye soruyor.. (Uğur Mumcu'nun "Papa, Mafya, Ağca" adlı kitabı 308. sayfası...) Paul Henze, Henry Barkey ve Graham Fuller, Derin Amerikan'ın Beyinleri Kissenger ve Zbigniew Brzezinski'nin öğrencileridir. Uzun yıllar gölge CIA Rand Corp ve Stratfor'da analizler yapıyorlar. Paul Henze ve Zbigniew Brzezinski öldü. Henry Barkey, Graham Fuller, Rubin'in Türkiye düşmanlığında rolleri sürüyor. NATO kuklası Fetullah'ın 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi CIA ajanları Henry Barkey ve Graham Fuller İstanbul'da Büyükada'daki esrarengiz toplantıları yeni gelişmelere gebe... İzmir'e de uzanıyor.

SONUÇ: WOOSLEY, TRUMP'IN YANINDA. FETÖ+ABD+CIA-NATO BERABERLİĞİNE İLİŞKİN YENİ BİLGİLER ÇIKTIKÇA; TRUMP, FETULLAH'I KANADA'YA GÖNDEREBİLİR.