BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 26 Şubat 2015

Musul harekatı

Yeni MİT Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu olur mu? Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çok güvendiği bir isim. TOP SECRET (ÇOK GİZLİ) temasları ve çalışmaları yürütüyor. Gelişmeleri gelecek günlerde göreceğiz, nokta. Yüz yıllardır merkezinde petrol/gaz olan Ortadoğu'da başta İsrail (MOSSAD) olmak üzere küresel güçler dans ediyordu. Böyle çok taraflı oyuncuların bulunduğu bir bölgede, Türkiyemizin gerçekleştirdiği ORTADOĞU SATRANCINDA SÜLEYMAN ŞAH HAMLESİ, sadece askeri değil, stratejikti, akıllı taktikler içeriyordu... Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu, yabancı servis ve onların kontrolündeki gözü dönmüş örgütlerin elinden harika bir taktik hamleyle bir silahı, kozu alırken, Genelkurmay Harekat Merkezi'nden bazı resimler yayınlandı.

Bu resimlerde, bir önemli kişinin olmadığı dikkatleri çekti. FERİDUN SİNİRLİOĞLU... Hatırlayalım. Yakın zamanda, Fethullah Gülen Cuntası'nca yayınlanan bir dinleme kasetinde, Türkiye'nin Sülayman Şah üzerinde hazırladığı planlar deşifre edilmişti. O zaman Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Yaşar Güler ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu birlikteydi. O günlerde de Süleyman Şah konusunda KOZMİK ODADA bulunan, TOP SECRET görüşmeleri yapan Sinirlioğlu, Pazar gecesi resiminde neden yoktu? Çünkü Türk ordusu Süleyman Şah'a yürürken, Sinirlioğlu Amerika'ydı. Başbakan Davutoğlu'nun, bir eli Suriye'nin derinliğinde, diğer eli Washington'un kılcal damarlarında, Yeni Türkiye'nin stratejik hamlelerini yönlendiriyordu. KİLİT ADAMI dünyanın bir numaralı küresel güç odağına göndermişti.

Irak, Türkiye için çok hayati

Türkiye için IRAK mı, yoksa SURİYE mi, daha çok hayati önemde. Elbette IRAK...
1) GÜVENLİK ALANI:
Irak'ın güvenliği Türkiye için hayati. Kürt bölgesinin güvenliği de Türkiye için önemli. Musul ve Kerkük kilit önemde...
2) SİYASİ KOORDİN ATLAR: Irak'ta Türkiye ile yakın ilişkileri olan yeni hükümet görevde. Mesut Barzani (Irak Kürt Yönetimi) ile stratejik yakınlık sürüyor. Çok yönlü ilişkiler, Ortadoğu kılcalında yeni nefes boruları açacak özellikte...
3) ENERJİ HARİTASI: Sadece bugünü değil, Türkiye'nin gelecek 50 yılında hayati damarlarından birisi olan Petrol/gaz boru hatları çalışıyor. İşte bu hayati öncelikler üzerinde durularak, Türkiye, Irak bağlamlı bir uluslar arası anlaşmaya 20 ŞUBAT 2015 günü imza attı. Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun imzasıyla, Türkiye ile ABD arasında Özgür Suriye Ordusu'nun eğitimi ve silah sistemleri de dâhil donatımı konusundaki mutabakat zaptı imzalandı.

MUSUL HAREKATI:
IŞİD' i, Musul'dan çıkarmak için, Mayıs'ta, ABD ve koalisyon ülkeleriyle, Irak, Barzani, PYD harekete geçecek. Musul harekâtı öncesinde, Türkiye ile ABD arasında Özgür Suriye Ordusu'nun eğitimi ve silah sistemleri de dâhil donatımı konusunda imzalanan mutabakat zaptı Türkiye'yi IŞİD'in hedefi yapacaktı. IŞİD'in buna karşı eylemlerde bulunması ihtimalini değerlendiren Erdoğan-Davutoğlu, Süleyman Şah hamlesiyle paralel düşünerek, taktik hamle gerçekleştirdi. MUSUL HAREKÂTI öncesinde, stratejik ve taktik önceliklerini belirlemiş oldu.

SONUÇ: Yeni Türkiye liderliği, çok rahat bir şekilde MUSUL harekatını organize etme-yürütme-gerekirse her türlü opsiyona sahip. Ülkemiz için çok önemli MUSUL ve KERKÜK üzerinde olası oldubittilere karşı hazırız... İsrail'in oyunlarını biliyoruz. Bu sefer, harita çizen olacağız. BÜYÜK LİDERLİK GELECEĞİ GÖRMEKTİR.

Yarın: Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak ilk kez, 3-7 Mart arasında Amerika'da olacak. Ortadoğu satrancında her hamlenin çok hassas gelişmelere yol açacağı bir kenara yazılmalıdır.