BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 21 Şubat 2015

Yahudi cemaati ve CHP'nin şirketi

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP bütün ümidini Yahudi stratejistlerine ve lobilerine bağladı. Yahudi Stratejist Alan Makovsky'nin danışmanlığından sonra Colorado Müttefik Yahudi Federasyonu (AFJC) ile çok yakın çalıştığı bilinen Benenson Strateji, CHP'yi 7 Haziran seçimlerine hazırlayacak.

CHP ile Fethullah Gülen arasındaki aşk sıkıca devam ederken, devreye Amerikan Neo-Con, Colorado Müttefik Yahudi Federasyonu- 'nun lobicisi Benenson'un girmesi herhalde tesadüf olamaz...

CHP'nin Yahudi örgütlere olan yakın ilgisinin altında ne yatıyor olabilir? Arka plana bir göz gezdirelim:ABD'de küçüklü büyüklü bulunan yüzlerce Yahudi örgütünün İsrail'e verilen desteği örgütlemek için eğitim ve iletişim üsleri oluşturdukları biliniyor. Bunların içinde hiç şüphesiz Washington'daki en etkili lobiciliği gerçekleştiren, 1948'de kurulmuş olan, ülke çapında 100 bin üyesi ve milyon dolarlık bütçesi bulunan American Israel Public Affairs Committee'dır (AIPAC). Bu örgütü, 51 Yahudi organizasyonunu bünyesinde barındıran bir şemsiye organizasyon niteliğindeki CPMJO (Conference of Presidents of Major Jewish Organizations-Yahudi Organizasyonları Genel Başkanlar Konferansı) takip ediyor. ABD'deki Yahudi toplumu örgütleri karmaşıklık, örgütlülük, malî güç ve şantajdan, mazlum gözükmeye varıncaya kadar çok çeşitli taktiklerden yararlanma açılarından Washington'da eşsiz diye nitelendirilir. AIPAC'ın yaptıkları, lobi yapma konusunda başvurulan normal taktiklerin daha ötesindedir.

AIPAC, Amerikan Yahudi toplumunu seferber etmek için kurulmuş bir şebekeye dayanmaktadır. Bu şebekenin İsrail'i bir şekilde destekleyen 75 muhtelif Yahudi örgütünden oluştuğu söylenmektedir. İşte bu örgütlerin içinde ağırlığı olan Colorado Müttefik Yahudi Federasyonu (AFJC) ile çok yakın çalıştığı bilinen Benenson Strateji NE TESADÜFTÜR Kİ CHP İLE ANLAŞTI...

CHP'nin stratejistleri

26-27 Nisan 2001 tarihlerinde, Georgetown Üniversitesi'ndekİ konferansın konusu "F. Gülen: The man and his movement (Bir adam ve onun hareketi)" idi. Bu konferansta Gülen'in son elli yılda gelişen İslam'i hareketler içinde kurumlaşan tek hareket olduğuna dikkat çekiliyordu. Eski CIA şefi Graham Fuller'in RAND şirketi adına Türkiye Nurculuğunu araştırmaya başlamış olduğuna dikkat edilirse ABD ile Gülen'in "entegrasyon"u tamamlanıyordu.

O ve sonraki toplantılarda Alan Makovsky, ABD Dışişleri istihbarat Bürosu eski şefi, Körfez Savaşı'nda ordu danışmanı, İsrail destekçisi WINEP (Washington Institute for Near East Policy) görevlisi Eric Edelman ile Abramowitz, Gülen'le yakından ilgileniyordu. Amerikan Neo/Con Yahudi stratejistlerinin Gülen'den sonra özellikle 2010'da Deniz Baykal'ın kasetle devrilip yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun getirilmesi sonrasında CHP'ye olan yakın ilgileri göz yaşartıcıydı. Tarihler, 3 Aralık 2014'ü gösteriyordu. Kılıçdaroğlu, ABD'nin Ankara büyükelçisi Ricciaordone aracılığıyla ilk kez Amerika'ya gitti. O günlere kadar, her fırsatta 'anti-emperyalizm' ve 'anti-Amerika' söylemlerini dilinden düşürmeyen CHP'de hayret verici bir değişim oluyordu.

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin iktidara talip olduğunu, projelerini ve programını millete değil de ABD'ye anlatma ihtiyacını hissetmesi düşündürücüydü. Amerika'da Yahudi lobisi ve 'Derin ABD' ile temaslar dikkati çekiyordu.Kılıçdaroğlu, Yahudi'lerin güçlü sesi Wall Street Journal gazetesine mülakat veriyor. ABD'deki bazı Yahudi kuruluşlarının temsilcileriyle yemek yiyor, Fethullah Gülen'e bağlı güçlü lobicilerle buluşuyordu. ABD'nin eski Ankara Büyükelçileri Morton Abramowitz ve Eric Edelman'la görüşüyordu. Ve... meşhur Yahudi Stratejist Alkan Makovsky'i ile CHP'nin danışmanı olması konusunda anlaşıyordu.

SONUÇ: Kılıçdaroğlu, Ankara'ya döndükten 10 gün sonra dikkat ediniz 17 Aralık'ta Fethullah Gülen Cuntasının darbe yapması, 25 Aralık, Mit-Adana ve daha sonraki Gülen-CHP işbirliği ne tesadüftür? Colorado Yahudi Örgütünün lobicisi Benenson'un CHP'yi / Haziran seçimlerine hazırlaması için seçilmesi de bir tesadüf mü acaba?

Yarın:Amerikan Neo/con'ları ve Yahudi lobileri CHP'den ne bekliyor?