BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 20 Temmuz 2014

Yeni siyasette Fidan bombası

20 gün sonra 12 inci Cumhurbaşkanımızı seçmek üzere sandıklara gideceğiz. Aziz milletimizin kılcal damarlarında akan kanı daha net anlayabilmemize yardımcı olacak.
Birinde akademisyenlerin, diğerinde işadamlarının çoğunlukta olduğu iki iftar sofrasında atan nabızları anlatmak istiyorum.
MİT MÜSTEŞARI HAKAN FİDAN BOMBASI: Siyaset, ekonomi ve toplum araştırmaları dünyasının öngörüleri yüksek bir akademisyen arkadaşım, MİT Müsteşarı Hakan Fidan bombasını patlattı, gelecek siyasette önemli bir siyasi konumda olacağını söyledi.
Masada bir an sessizlik oldu.
Herkes birbirine baktı. Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması sonrasında çok konuşulacak konuda, Akademisyen arkadaşımın yorumu şöyle: "Ekim-Kasım erken seçim olursa, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti'den milletvekili olacak. Akabinde Başbakanlık şansı yüksek. Erken seçim olmadı, 2015-Haziran seçimlerinde Hakan Fidan, AK Parti milletvekili olacak. Yeni konumunda, Bakanlık ve Başbakanlık var."
BASINDA TAKVİM FARKI: Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler, kutlanacak bir öngörüyle, aylar önce ilk kez Hakan Fidan'ın Başbakanlığa doğru yürüdüğünü yazmıştı. Aylar önce de, ilk kez; Ekmeleddin İnsanoğlu'na Aydın Doğan teklifini yazma başarısını da gösteren sevgili Diler'i kutlamak gerekiyor.
1 Ocak 2013 tarihli, "Böcek-ODTÜ, Irak ve Böcek-Hedef Hakan Fidan -
Büyük oyun"
yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la müstakbel Başbakan Hakan Fidan arasındaki bağı şimdiden kopartmak istiyorlar" yorumunda bulunmuş, öngörüsünü, 'Sır operasyon' başlıklı (21.Mayıs. 2014)tarihli yazısında tekrarlamıştı.

YENİ SİYASET HARİTASI

Çankaya seçiminde kim şanslı ve kim başbakan olacak ? İftar sofralarının çoğunluk görüşü. Birinci turda Tayyip Bey seçimi alır. Tayyip Erdoğan yüzde 53, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 40, Selahattin Demirtaş yüzde 7 oyla çıkar.
Neden? İnsanlarımız 12 yıllık istikrarın sonuçlarını görüyor. 12 yıllık iktidarın başarı hikâyesinin 864 rakımlı tepeden bozulmasını istemezler.
Erdoğan iktidarının sadece hizmetleri değil, tarihsel ve sosyolojik hamleleri de çok önemli. İktidarın Selçuklu-Osmanlı-
Türkiye orijinli yol haritası halkın ruhunu besliyor.
Tayyip Bey'in kaderinde, şimdi daha anlamlı bir gelişme olacak. TBMM'nin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk. Aziz milletin bizzat seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak.
KİM BAŞBAKAN? Tayyip Bey yüzde 55'i geçerse, Ekim sonu erken seçim olabilir. AK Parti'de Başbakanlığa Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin ve Ahmet Davutoğlu'dan birisi gelir. AK Parti'de Abdullah Gül'ün geleceği çok merak ediliyor. Ağırlıklı görüş: Ekim'de seçim olursa Abdullah Gül, Kayseri milletvekili olur. Veya 2015 Haziran seçimlerine AK Parti Abdullah Gül başkanlığında gider. Abdullah Gül kadar, Numan Kurtuluş'un da Genel Başkanlık şansı bir kenara yazılmalı.

CHP VE MHP'NİN GELECEĞİ

İftar masalarının nabzına göre Muhalefet: Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 40-44 oranında oy alırsa, Kemal Kılıçdaroğlu, ulusalcı kanadı tasfiye eder.
Ulusalcılar ve Metin Feyzioğlu yeni parti kurarlar.
İhsanoğlu, yüzde 40 altında kalırsa, Kemal Kılıçdaroğlu ayrılır. Olağanüstü kongrede Deniz Baykal yeniden gelir. Deniz Baykal gelince, ulusalcılar partide kalır.
Gürsel Tekin de yanında yer alır. Mustafa Sarıgül CHP'den ayrılır.
MHP'de, Devlet Bahçeli devam eder.
Genel seçimlere giderler. Yüzde 17 altında kalırsa, Devlet Bahçeli ayrılır, yerine Meral Akşener gelir.

SONUÇ: 2015 YENİ SİYASET ÖNGÖRÜSÜ
- Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması sonrasında, AK Parti, CHP ve MHP'nin liderleri değişecek. Başta Hakan Fidan olmak üzere Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu, Haşim Kılıç yeni haritada farklı partilerde yer bulacak. Yeni partiler, yeni ittifaklar, yeni kadrolar ve genç isimler...
YENİ TÜRKİYE HÜCRELERİNİ YENİLİYOR