BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 27 Ekim 2010

Turan Çömez halen Londra'da

Bedrettin Dalan, Turan Çömez ve Cem Uzan.
Bu üç isim hakkında Türk mahkemelerinde tutuklama kararı var.
Bedrettin Dalan'ın ağırlıklı olarak Beyaz Rusya'da, Cem Uzan'ın Paris'te ve Turan Çömez'in Londra'da olduğunu Türk istihbaratı biliyor ve biz de biliyoruz.
Dalan ve Çömez, Ergenekon davaları nedeniyle aranıyorlar.
Son olarak Turan Çömez ile ilgili bir iddia ortaya atıldı.
Çömez'in avukatı Engin Düzgün, Başbakan Erdoğan'ın evinin krokisinin JİTEM'e verildiği iddiası üzerine bir açıklama yaptıklarını söyledi.
Turan Çömez, gerekirse daha geniş bir açıklamayı kendisi önümüzdeki günlerde yapacakmış. Çömez, yaptığı yazılı açıklamada, ''Ortaya konan iddia bütünüyle yalan, iftira ve alçakça bir kurgudan ibarettir. Sayın Başbakan'dan ricam şudur: Lütfen benim üzerimden sizi istismar etmek isteyen alçakların oyunlarını bozun''diyor. Eski milletvekili Turan Çömez'in, halen Londra'da lisan eğitimini sürdürdüğü, İngiltere'den oturma veya çalışma izni almaya gerek olmadığı da belirtildi.

Bedrettin Dalan nerede?
Ergenekon'dan hakkında gözaltı kararı çıktığında ABD'de olan Bedrettin Dalan, en son Hollanda'da görülmüştü.
Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009'da düzenlenen 10. dalga operasyonu esnasında ABD'de olan Bedrettin Dalan'ın, Amerika'nın ardından Finlandiya, Hollanda, Almanya, Rusya ve son olarak Belarus'un başkenti Minsk'teki Juravinka Oteli'nde ve bu otelin yakınlarında bir villada kaldığı söyleniyor.
Bir kaçak da Cem Uzan. Kırmızı bültenle aranmasına rağmen, Paris'te zevkü sefa içinde yaşıyor. Fransa kendisine oturma izni verdiği için, Uzan rahat hayatına devam ediyor.
Siyasette dik duruş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, "dik duruşa" davet etmesi, CHP liderini sözünü tutmamakla eleştirmesi, siyasete damga vurmaya başlamıştır.
Dik durmak, her türlü menfaate, sıkıntı ve problemlere karşı, eğilmeden bükülmeden, küçülmeden karşı koymak eylemidir.
Dik duruşun öncüsü liderler olmalıdır.
Bu sebeple kim, neyi "en iyi" yapıyorsa onu, bütün içerisinde yapmalıdır zira bütünde yer almayan parçanın bir kıymeti yoktur. Liderlerin verdiği sözleri yerine getirip getirmedikleri de dikkatlice takip edilmektedir.
Peki, "dik duruş'' sergilemeyen liderin sonu ne olacaktır?
Başbakan, 2011 seçimlerini işaret ediyor, "Referandum öncesi başörtüsü sorununu istismar malzemesi olarak kullandıysanız millet nezdinde bedelini ödeyeceksiniz" diyor. "Dik duruş''sergilemeyen liderleri sekiz ay sonra büyük imtihan beklemektedir.

Amerika seçimleri

Amerikalı seçmenler 2 Kasım'da Kongre seçimleri için sandık başına gidiyor. Obama ve demokratların seçimlere sıkıntılı girdiği, cumhuriyetçilerin öne geçmesinin mümkün göründüğü ifade ediliyor.
Seçimleri yakından takip eden stratejistler, Cumhuriyetçilerin seçimlerde elde edeceği kazanımın, Amerikan dış siyasetinin önümüzdeki iki yıl boyunca izleyeceği rotayı belirlemede etkili olacağını söylüyorlar.
Yenileme seçimlerinde Cumhuriyetçilerin, Temsilciler Meclisi ve Senato'ya hâkim olduğu takdirde, Ermeni tasarısı başta olmak üzere baş ağrıtacak konulardan, Yahudi lobisinin kıymete binmesinden, neokon'ların atağa geçeceğinden bahsediliyor.

Turizmci vali

Ankara deyince akla siyaset gelir, devlet gelir. Ankara'nın yeni valisi Alaattin Yüksel, bu imajı değiştirmek üzere bazı çalışmalar yapıyor.
Vali Yüksel, uzun zaman İzmir ve Antalya'da valilik yaptığı için, turizmin can alıcı noktalarını Ankara'ya taşımak üzere. Buna uygun olarak Vali Yüksel'in planı "Ankara yakınlarında çok geniş bir arazide golf yapılması, Ankara'ya Expo getirilmesi, termal otellerin sayısının Kızılcahamam, Haymana, Bala'da arttırılması''olarak gösteriliyor.