Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 1 Temmuz 2014

Eskişehir'de favoriler galip geldi

ESOK tarafından organize edilen ve en önemli organizasyonlardan biri olarak kabul edilen Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 4'üncü ayağı Eskişehir Sarıılıca köyünde gerçekleştirildi.
Türkiye Tırmanma Şampiyonası bu yıl yine büyük bir çekişmeye sahne oldu. 21 sporcunun katıldığı yarışta araçlar Hekimdağ mevkine tırmanmaya çalıştı. 7.3 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminde araç 2 çıkış üzerinden start aldı. 6 ayrı kategoride yapılan yarışlarda, şampiyonanın iddialı isimleri yine ilk sıralarda yer aldı. Böylece her hangi bir sürpriz gerçekleşmedi. Yarışları sabahın erken saatlerinden itibaren büyük bir kalabalık izledi. Başından itibaren büyük bir çekişmeye sahne olan Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nda kategorilerde şu isimler birinci oldular: K6 Ümit Ülkü, K5 Murat Altıntaş, K4Taner Şengezener, K3 Taner Canbolat, K2 Süheyl Polatoğlu, k1'de Melih Tarhan. Kategorilerinde dereceye giren sporculara yarış sonrası kupaları verilirken büyük bir coşkunun yaşandığı görüldü.

OGIER YİNE YANILTMADI

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Polonya ayağında gülen yine Sebastien Ogier oldu.
Bu 7'nci ayakla beraber Meksika, Portekiz ve Arjantin'de de birinci olan Ogier, toplam 166 puanla şampiyonluğa biraz daha yaklaştı. Polonya'da Mikkelsen ve Latvala'yı geride bırakan Ogier, kalan 6 yarışta da yerini kimseye bırakmayacağa benziyor. En yakın rakibi Jari- Latvala'nın puanı ise 116. 3'üncü sıradaki Mikkelsen 83, Ostberg 66 ve Hirvonen de 52 puana sahip.

Aytaç Biter yarışta 3. sırada yer aldı

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) ekibi sezonun 12'nci yarışlarını Belçika'nın ünlü Spa Francorchamp Pisti'nde yaptı. BOM ekiki yarışlara 3 pilotla katıldı. Aytaç Biter, çok çekişmeli geçen yarışlarda 3'üncü olarak podyumda yer aldı.

Yiğit Timur'un BÜYÜK ZAFERİ

Konya Drag Kulübü'nün Tok Sport ve Avitaş Motorsport desteğinde Dünya Ralli Kros Şampiyonası RX Lites Kategorisi'nde ülkemizi temsil eden Yiğit Timur, Finlandiya'da ikinci gelerek bürük bir başarıya imza attı. Yiğit Timur, toplam 56 puanla genel klasmanın ikinci sırasına yerleşti.