Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 24 Mayıs 2013

Volkicarlar 'Ata'sı için yarıştı...

Tamamen Türk tasarımı, mühendisleri ve işçileri tarafından yapılan ilk Türk yarış otomobili Volkicar adını taşıyan araçların katılımı ile gerçekleştirilen V1 Challenge 2013'ün ikinci ayağı Bursa Nilüfer İlçesi'nde gerçekleştirildi. Şampiyon pilot Volkan Işık tarafından yapılan Volkicar'ların çekişmesini 10 binden fazla seyirci heyecanla izledi. Türkiye'de ilk kez şehir içinde koşulan V1 Challenge yarışları, 19 Mayıs'a denk geldiği için, coşku bir kat daha fazlaydı. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na da büyük katkı sağlayan yarışlar Bursa'da fırtına gibi eserken, genç pilotların kıran kırana mücadelesi de herkesi çoşturdu. Bursa Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'in katkılarıyla gerçekleştirilen yarışlar Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda koşuldu. Volkicar'ların ilk yarışı Tarsus'ta olmuş ve Can Tolon birinci olmuştu. Tarsus'ta olduğu gibi Bursa'da da mücadele Can Tolon, Yağız Avcı ve Burak Çukurova arasında başladı. Ancak ilk turda Avcı'nın bir araca çarpması ve ihraç edilmesi üzerine, yarışı kazanan yine Can Tolon oldu. Burak Çukurova ikinci sırada yer alırken, Koray Muratoğlu da üçüncü oldu.

* * *
BERKAY BESLER ALTINCI OLDU!
Milli Karting pilotumuz Berkay Besler geçen hafta sonu Fransa'da yarıştı. Uluslararası BNL Series'in ikinci yarışına katılan Besler zorlu rakiplerle mücadele etti. 15 turdan 4 yarış gerçekleştiren pilotlar arasında Berkay Besler, uluslararası arenada kazandığı tecrübesiyle altıncı oldu.

* * *
AYTAÇ BİTER ETCC'DE ÜÇÜNCÜ!
Borusan Otomotiv Motorsport pilotu Aytaç Biter, Avusturya'nın Salzburgring şehrinde gerçekleştirilen ETCC'de (Avrupa Binek Otomobiller Kupası) üçüncü oldu. İlk kez bu kupada bu dereceyi elde eden Biter, "Devamı gelecek" dedi.