BÜLENT TULUN

BÜLENT TULUN

Tarihi 6 Mart 2011

Beyaz mendilli garip tecelli

* Galatasaray için yorumunuz nedir?
Galatasaray, okulun bitmesine 2 ay kala sınıfı geçemeyeceği belli olan öğrenciler gibi adeta. Hiçbir amaç, heyecan yok, kalan günlerin bitmesini bekliyorlar. Adeta, "Bitse de gitsek" havasındalar. Teknik direktörünün gideceği kesinleşmiş, oyunculardan kimlerin yollanacağı tartışılıyor... Yönetim ise tam bir kaos içinde! Ligde 11. durumdaki amaçsız takım da ancak bu kadar oynar. Asıl yeri sağbek olan Lucas Neill nihayet yerinde oynayabildi. Cana da orta sahaya geçince daha diri bir görüntü ortaya çıktı. Gökhan Zan ile Servet kendilerinin yarı boyundaki İlhan Parlak karşısında zorlanmadılar. Stancu yine sol açıkta oynadı ve Baros'a ilk yarı tek gollük pas geldi. Santrfor arkasında oynayan Yekta hareketliydi.

* İstifa seslerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sahada oynanan oyundan daha ziyade sürekli protesto içinde olan tribünler, sürekli yönetimi istifaya davet ettiler. Rahmetli Özhan Canaydın için 2005'te organize edilen beyaz mendiller bu kez o organizatörlerin içinde olduğu Galatasaray yönetimi için sallanıyordu. Garip bir tecelli.

* Sahada neler yanlıştı?
Kewell'ı oyuna almak ne kadar doğruysa Cana'nın çıkması o kadar yanlıştı. Maç boyu Hagi son derece asabiydi. Zaten klasik haline gelen Servet'in son 15 dakikalarda santrfor oynaması sürpriz değildi. Kazım ve 5 milyon Euro'luk Stancu sahada yoktu. Culio elinden geleni yapmaya çalıştı. Sezon sonu iple çekiliyor. Bir an evvel bu ızdırap bitsin diyen taraftar da muhalefete katıldı, onlar da istifa istiyorlar.