BÜLENT TULUN

BÜLENT TULUN

Tarihi 3 Mart 2011

Kara sezonun faturası kime?

SAHADA beyaz formayla oynayan Gaziantep takımına sarı kırmızı forma giydirseniz herkes Galatasaray zannederdi. Oyunun hakimi bütün maç boyunca kırmızı siyahlılardı.
İstediği gibi top dolaştıran, basan, oyunu dinlendiren hep Gaziantepspor'du.
Özellikle savunma ve orta sahasındaki oyuncuların müthiş bir performans gösterdiği Gaziantepspor bileğinin hakkıyla Galatasaray'ı eledi. Transfer ettiği ve tam isabet sağladığı tüm yabancı oyuncuları sahadaydı. Bu da ne kadar doğru işler yaptıklarının bir göstergesiydi.
Galatasaray'da ise ikinci yarıda rakip sahaya oyunu yıkmak doğruydu, ama babadan kalma doldur boşaltlarla artık modern futbolda bir yere varmanız olası değil. Sağ bek Lucas'dan orta sahada oyun kurucu, orta saha oyuncusu Lorik Cana'yı savunmacı yaparsanız, santrafor olarak transfer ettiğiniz ve bir çuval para verdiğiniz Stancu'yu da sol açık oynatırsanız futbol denen oyunda da bunların cezası fazlasıyla kesilir.

BİZ NERDE YANLIŞ YAPTIK?

Sabri
'nin oyunun başında sakatlanması her ne kadar bütün düzeni bozduysa da bunun tedbirini almak da, futbolun içinde olan bu tip süprizlere doğru müdahale etmek de teknik heyetin görevidir. Hafta içinde sıkıntıların futbolcuların sinirlerini bozduğu bir ortamda, yalanlanan kavgaların doğruluğu kurtarıcı olarak oyuna alınan Pino'nun tüm lakayt davranışlarıyla doğrulanmış oldu.
Ezici bir farkla orta sıraların da aşağısında seyredilen süper ligdeki durumdan sonra tek Avrupa çıkışı olan kupaya da veda edilmiş olundu.
Bu son senelerde yaşanmayan bir durum. Bu durumdan en çok üzüntü duyan muhakkak ki Galatasaray taraftarı, ama bu kulübü yönetenlerin de empati yaparak "acaba nerede yanlış yaptık?" diye oturup düşünmeleri lazım. Yaşanan bu kara sezonun sonuçları değişik şekillerde yönetenlere fatura edilecektir.