BÜLENT TULUN

BÜLENT TULUN

Tarihi 7 Şubat 2011

Galatasaray korkutmalı!

Galatasaray'ın dün akşamki futbolunu nasıl yorumlarsınız?
Dün geceki Galatasaray'ın kaleye attığı şutların sayısına bakıldığında, uzun zamandır girmediği kadar pozisyona girdiğini görüyoruz.
Atılan her şut ve bu şutların neticesinde gelen tehlikeler Eskişehir kalesi ve defansına zor anlar yaşattı.
Galatasaray oyuna önde basarak ve Eskişehirspor yarı alanına oyunu yığarak dar alanda oynamanın avantajıyla hem diri kaldılar hem de bol pozisyon buldular.
Dolayısıyla Eskişehirspor doğru dürüst iki pas bile yapamadı. Heralde Bülent Uygun böyle bir Galatasaray hiç beklemiyordu. Hele 44. dakikada gelen 3.gol hazırlanış bakımıyla mükemmeldi.Uzun zamandır böyle organize atakla gelişen bir gol izlememiştik.

İkinci yarıda Galatasaray iki gol yedi? O anlarda ne aksadı?

GOL ESKİŞEHİR'İ UYANDIRDI
İkinci yarı skorun da getirdiği rahatlıkla daha düşük tempolu geçti. Hagi yine yapacağını yaptı ve gereksiz Neill, Sarp değişikliğiyle maçın seyrini değiştiren kişi oldu.
Nitekim takımdaki yorgunluk da baş gösterince art arda gelen iki Eskişehir golü uyuyan rakibi uyandırdı. Ama taraftarın sevgilisi Baros sahneye çıktı. Bu güzel gecenin hüsrana dönüşmesini engelledi.
Hagi bundan sonra içeride de dışarıda da aynı oyun anlayışını benimsemeli ve korkak futbol değil, korkutan futbol oynatmalı. Zaten normali de bu, görülen o ki hücum futbolun şu aşamada takıma zarar değil yararı dokunuyormuş.
Ama tabii ki istikrar şart.