BÜLENT TULUN

BÜLENT TULUN

Tarihi 25 Ekim 2010

At sahibine göre kişner

Tüm spor kamuoyunun beklentilerinin aksine, son derece ürkek bir Fenerbahçe karşısında son derece akıllı, önde basan, ayağa top oynayan, özverili bir Galatasaray buldu. Böyle bir başlangıcı beklemeyen Fenerbahçe, saha içinde ve saha dışında iyi yönetilmeyince ilk yarıyı mutlak Galatasaray hakimiyetiyle kapatmak zorunda kaldı.
Birinci bölgeden top çıkartmakta ve oyun kurmakta zorlanan bir prese karşı B Planı yoktu.
Savunmada Lucas Neill, Servet ile uyumlu bir ikili olduğunu ve sürekli kullanılması gerektiğini ıspatladı.

KANATLAR KAPANDI
Sabri
'nin önünde oynayan Elano ve Hakan'ın önünde oynayan Ayhan'ın kanatları kapatmakta ne kadar başarılı oldukları hücum organizasyonlarında olmaları, Fenerbahçe'yi ileri çıkarken anlamsız paslarla hücum organizasyonunu bunalıma soktu.
Servet, Hakan Balta'nın bütün hatalarını kapatırken, hoca farkı da ortaya çıktı. Yedek kulübesi hamleleri kısıltı olan Galatasaray, bunları çok dikkatli kullanmaya özen gösterirken, Aykut Kocaman bu konuda daha şanslıydı.

Her zaman söylediğim büyük teknik direktörler takımlarına kazandırdıkları genç oyuncularla kariyerlerini ve güvenilirliklerini ortaya koyarlar. Böyle bir maçta fizikman herşeyini ortaya koyan Elano'nun yerine Emre Çolak'a şans vererek Rijkaard ile olan farklılığını gösterdi. Böyle bir kaos durumunda cesur ve riskli bir oyun ortaya koyan Galatasaraylı oyuncuların ve onları bu noktaya getiren Hagi'yi kutlamak lazım. Demek ki her at sahibine göre kişner.