Tarihi 14 Ekim 2010

Öztürk'e İlker demeyeceksin

Bir televizyon muhabiriydi… Spor servisinde çalışıyordu… Onu yurtdışına büyük takımlarımızdan birinin kampına gönderdiler… Akşam canlı yayına alındı.
Karşısında spiker olarak rahmetli Öztürk Pekin vardı… Muhabir arkadaşımız konuşurken sürekli spikere "Sevgili İlker Yasin" diye hitap ediyordu… Bir türlü doğruyu, Öztürk Pekin'i kullanmıyordu… Halbuki İlker Yasin rakip kanalın spikeriydi… Bu kadar olamazdı… Bir, iki, üç… Ve canlı bağlantı kapatılırken bile Öztürk'e "İyi akşamlar İlker Yasin" diyen bir muhabir… Müdür çılgına döndü… "Çağırın o muhabiri hemen geri" diye bağırdı… Çağırdılar, yurtdışından geldi… Ve derhal işyerinden çıkışını verdiler… Gitti… "Yahu adam" dediler muhabire… Sordular… "Kendi kanalının spikerini tanımıyor musun? Sürekli rakip kanalın spikerinin ismini kullandın… İlker Yasin dedin Öztürk Pekin'e… Bu ne biçim iş" diye… Muhabir dedi ki; "Kardeşim tam bir saat bir cafede oturmuş Engin Verel ile İlker Yasin'in programcılığını ve futbol bilgisini konuşuyorduk.
Tam o anda telefon geldi, yayına alıyoruz dediler. Bir saat İlker Yasin dersen muhabbette, canlı yayında da Öztürk'a haliyle İlker dersin"… Maalesef televizyon böyle bir şey işte… Seyirci bilmez senin ekran dışındaki ruh halini veya neyle uğraştığını… Öztürk'e İlker demeyeceksin… KanalD'de çok başarılı bulduğum sevgili muhabir kardeşim İhsan Yıldız canlı yayında sürekli Birand'a "Deniz Arman" diye seslendi… Birand buna kızmadı, İhsan'ın çıkışını vermedi. Tam tersine kahkaha attı… Bu gayet normal… Çünkü Deniz Arman rakip kanalın spikeri değildi… Tam tersine bu karıştırma çok da güzel ve hoş olmuştu… Birand bence İhsan'a prim vermeli…


ECEVİT'İN EVLENME TEKLİFİ
100 tarihi Lokanta isimli kitap piyasada… Türkiye'nin en eski lokantalarından 100'ünün anlatıldığı Dr Oğuz Erkara imzalı kitap, Lokanta Dünyası ve Cinius Yayıncılık işbirliği ile yayımlandı.
Kitapta lokantaların tarihi hikâyelerinin yanı sıra ilginç olaylar da anlatılıyor. Örneğin; Rahmetli Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Hanım'a evlenme teklif ettiği lokanta, 100 yıldır aynı masaları kullanan lokanta, hakkında şarkı yazılan lokanta, kebabı metreyle satan lokanta, adını Atatürk'ün koyduğu lokanta...
Ne hikayeler var aslında o masalarda… Dili olsa da konuşsa… Canlı yayına alsak… Ne program olurdu ama…

BAY BAY
Futbolda Euro 2012 yolunda Almanya 3 kere vurdu "Aman ya" olduk...
Önceki akşam da Azerbaycan'dan fena tokat yedik...
Sanırım finallere azer azer bay bay yapıyoruz canlar...