Bekir Emre

BEKİR EMRE

Tarihi 19 Mart 2013

Rüyamda bile görmedim !

Başlığımız Nadal'ın basın toplantısında yansıttığı sözlerdi. Sakatlığı nedenyile son yedi ayı rehabilitasyon süreciyle hiçbir turnuva oynamadan geçiren bir oyuncunun kortlara döner dönmez böyle bir başarıya ulaşması sanırız ilk kez oluyor. 4 turnuvada 3 şampiyonluk ve bir final. 18 maçta 17 galibiyet. Evet kendisi de olanca alçakgönüllülüğü ile ifade ettiği gibi "rüyaları bile yetersiz kaldı"!

'SEMPATİK DEV' OLDU
İspanyol tenisci Indian Wells finalinde Del Potro'yu ilk seti vermesine rağmen 4-6, 6-3 ve 6-4 yendi. Maç beklenildiği gibi iki geri-saha oyuncusunun rekabetine sahne oldu. Sert olmasına rağmen yavaşlatılmış zemin genellikle sıkıcı olabilen geri oyununu izlenebilir hale getirdi.
Tüm ilk set boyunca iki raket fileye bir kez geldi. Del Potro 5/4 ve 40- 15 iken kısa-topla (drop-shot) voleye geldi ve rakibinin ancak çıkarabildiği topu voleyle alarak seti bitirdi. Sonrası arkalardan taktik savaşıydı. Bizler sakatlıktan yeni kurtulan Nadal'ın fiziğinin yetmeyeceğini düşünürken tükenen Arjantinli "sempatik dev" oldu. İkinci ve bilhassa son sette fevkalade bir sebatkarlık örneği ortaya koyan Nadal rakibine adeta "...ben senden üstünüm...ben puandan hiçbir zaman vazgeçmem" dedi. Şampiyonluğa en fazla hak eden ulaştı. Bu hafta başlayacak bir büyük turnuva daha var : Miami. Ancak İspanyol raket Miami'den çekildi...Anlaşılan dinlenecek ve Monte Carlo'da karşımıza çıkacak.

HİÇ TEHLİKEYE BİLE GİRMEDİ
Indian Wells kadınlar finalinde tenisin en güzel iki raketi sahne aldı. Sharapova tüm maç boyu hiçbir tehlikeye girmeden 6-4 ve 6-3'lük setlerle kazandı. Topu çok erken ve neredeyse yerden kalkmadan alıp çok güzel plase edebilen bu kadını yenmenin yegane yolu onu bozmak.
Bunu da Williams ve Azarenka gayet güzel yapıyor...Maçın başlamasıyla birlikte üzerine yüklenerek pamuk ipliğine bağlı moralini yok ediyorlar. Yoksa kimse Sharapova'dan maç alamaz. Hele Wozniacki gibi doğrudan puan alabilecek tek bir vuruşunuz bile yoksa...

BÖYLE EKSİKLER NASIL OLUR!
Kadın tenisindeki yeknesaklık kendisini yine belli etti. Sanki erkeklerden kopye çekiyprmuşcasına tüm maç boyu raketler ancak bir kez voleye geldiler. Setin sonlarına doğru Wozniacki'nin yaptığı drop-shot'a (kısa-top) değil rakibi Sharapova tribünlerden izleyiciler bile koşup yetişebilirdi ! Keza attığı ikinci servisler öylesine zayıf ki Rus karşıladığı topları her seferinde adeta korta çaktı.
Bu çaptaki teniscilerin böylesine eksikliklerini anlayabilmek olası değil. Hoşcakalınız.