Bekir Emre

BEKİR EMRE

Tarihi 7 Mart 2013

"Vamos" rafa!

Öncelikle zamansız yitirdiğimiz müslüm gürses için tanrı rahmet eylesin ve sevenlerinin başı sağolsun. tenisin tartışmasız en büyük raketlerinden biri olan Rafael Nadal bundan bir ay önce yedi aylık bir sakatlık dönemini geride bırakarak kortlara dönmüştü. Önümüzdeki toprak kort sezonunun ilk büyük turnuvasının "Fransa Açık" olduğunu da göz önüne alarak dönüşüne toprak kort turnuvalarıyla başladı.
Ödül miktarları düşük Brezilya turnuvalarının ilkinde isimsiz birine finalde yenildi. İkinci turnuvası "Brezilya Açık"ı Nalbandian'ı devirerek kazandı. Ödül tutarı 1.212.750 dolar olan geçtiğimiz haftaki Acapulco Turnuvası'nda ise bu alçakgönüllü şampiyon kendisi hakkında ellerinde en ufak bir kanıt bile olmadan "doping" çığlıkları atanlara en güzel yanıtı verdi.
Üstelik toprağın en iyi iki oyuncusunu peşpeşe yenerek şampiyonluğa ulaştı. Finalde Ferrer karşısında aldığı 60, 62'lik sonuç onun mükemmelliğe dönüşünün umarız bir habercisi olmuştur.

SIRA CALIFORNIA'DA
Nadal şimdi çok sevdiği bir başka turnuva için California'ya gidecek. Öncelikle bu güzel turnuvaların bir kısmını ekranlarımıza getirdiği için teşekkür borçlu olduğumuz "Sports TV" umarız Indian Wells'i de bizlerden esirgemez.
Zira ilk 20 raket tek bir fire vermeden oynayacak bu turnuvayı. Kimse Nadal'dan sert-zemin turnuvası oynayacağını beklemiyordu. Bir sakatlık olmamasını diliyorum.

DUBAI'DE DJOKOVIC!
Geçtiğimiz hafta bir büyük turnuva daha vardı: Dubai.
Orada dünyanın tartışmasız bir numarası Djokovic, kimseye tek bir set bile vermeden şampiyon oldu.
Yarı finalde Del Potro finalde ise, Federer'i iki maç-topu kurtardıktan sonra yenen Çek Berdych onun kurbanları arasına girdi.