Bekir Emre

BEKİR EMRE

Tarihi 13 Şubat 2013

Toprak, "hoşgeldin" dedi

Yedi ay, iki grand-schlem, bir olimpiyat ve ATP finallerini "es" geçmek zorunda kalan "toprağın kralı" Rafael Nadal kortlara döndü. İspanyol raketi en son Wimbledon'da Lucas Rosol'e kaybederken bırakmıştık. Önce dizindeki sakatlık sonra da bir mide-virüsü onu sahalardan epey uzak bıraktı.
Bu çapta bir tenisçi için en zor olan şimdi başlıyor.
Başarıya geri dönmek !

ÖDÜL DEVEDE KULAK
Nadal dönüş için yine bir toprak kort seçti. Şili ve Vina Del Mar Turnuvası.
Toplam ödül onun için devede kulak: 420.000 dolar.
Bir numaralı "bay" olarak başladığı turnuvada izleyiciler ikiye ayrılmıştı. Ondan derhal başarılarının devamını bekleyenler ve basamakları aheste aheste çıkmasını öngörenler. O yine herkesi şaşırttı. Finale dek önüne gelen tüm rakiplerini set bile vermeden geçti ama finalde 73. sıradaki bir tenisçiye (ki yaşantısının en başarılı turnuvasını ortaya koydu), Arjantinli Horacio Zeballos'a üç sette yenildi (67, 76, 64). Zeballos bu başarısıyla şimdi 43. oldu.

ÇİFTLERDE FİNAL YAPTI!
Nadal, teklere ilaveten yine beklenmeyeni yaptı ve çiftleri de oynadı.
Partneri Juan Monaco ile birlikte üstelik dünyanın en iyi çift takımlarından Çek Davis Kupası takımı Dlouhy/Cernak ikilisini daha ilk turda yendiler. Finale kadar da geldiler. Orada İtalyanlar'a yenildiler.
Doping iddialarının yine ayyuka çıktığı ve basında epey prim yaptığı bu günlerde biz yine de sadece tenisin değil insanlığın büyükelçisi olan bu alçakgönüllü şampiyona "hoşgeldin" diyoruz. Umarız hoşgörü ve dürüstlük galebe çalar.