Bebeğin cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur, en erken nasıl anlaşılır? Hamilelikte cinsiyet ne zaman belli olur?

Hamilelikte cinsiyet ne zaman belli olur? Bebeğin cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur, en erken nasıl anlaşılır? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Anne baba olma heyecanının ilk aşamalarını yaşayan çiftler bu güzel haberi aldıktan sonra çocuklarının erkek mi yoksa kız mı olacağını merak ediyor ve hamilelikte cinsiyet tahmininin ne zaman belli olacağını öğrenmek istiyor. İşte ayrıntılar…

Giriş Tarihi 23 Eylül 2021, 08:50 Güncelleme 23 Eylül 2021, 08:50
Bebeğin cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur, en erken nasıl anlaşılır? Hamilelikte cinsiyet ne zaman belli olur?

İÇİNDEKİLER

Yeni anne ve baba olacak kişiler bu mutlu haberi aldıktan sonra ikinci aşamaya geçerek Hamilelikte cinsiyet ne zaman belli olur? Sorusuna yanıt arıyor. Kız ya da erkek olup olmadığını öğrenmek isteyenler hangi zamanda doktora giderek bu bilgiyi öğrenebileceklerini merak ediyor. Peki bebeğin cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur, en erken nasıl anlaşılır? Hamilelikte bebeğin cinsiyetinin kaçıncı ayda belirleneceğine ilişkin bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

HAMİLELİKTE CİNSİYET NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Bebeğin cinsiyeti anne baba adaylarının en merak ettiği konulardan biridir. Bu da ultrason muayenesi ile 14. veya 15. haftada belli olmaktadır.

Hamileliğin 20. haftasında ise bebeğin cinsiyeti tam anlamıyla kesinleşir. Ancak bu durum için de ultrason sonucu şarttır.

Halk arasında yaygın olan bazı yöntemler uzmanlar tarafından da desteklense de bebeğin kız ya da erkek olduğuna dair belirtiler göstermesi ne yazık ki senelerdir halk arasında dolaşan ve günümüze kadar ulaşan iddialardan ibarettir.

HAMİLELİKTE KIZ BEBEK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Eğer anne karnındaki bebeğin kalp atış hızı dakikada 140 -160 civarı ya da üzerinde atıyorsa, bu kız bebek sahibi olduğunuzun bir işareti olabilir.
Bebeğiniz karnınızda daha yüksek bir konumda yerleşmişse, bu kız bebeğe gebe olduğunuzun bir işareti olabilir.
Yapılan araştırmalarda, kız bebek bekleyen anne adaylarının sabah bulantısı şikayetinin daha şiddetli olduğu belirtilmiştir.
Hamileyken cildinizde döküntüler, kabarcıklar ve akne sorunu olması, bebeğinizin cinsiyetinin kız olduğunun işaretlerinden biri olduğu söylenir çünkü vücuttaki hormonal dengesizliğin akne oluşumunu tetiklediği belirtilmiştir.
Gebelikteki göbeğinizin şekli, bebeğinizin cinsiyet tespitinde önemli bir rol oynar. Eğer bebeğiniz kızsa, göbeğiniz yuvarlak ya da erkekse, göbeğiniz daha sivri bir görünüm almaktadır.
Gebelikte oluşan meme boyutundaki değişiklikler de bebeğin cinsiyetini gösteren işaretlerden birisidir. Sol memeniz, sağ memenizden biraz daha büyük görünüyorsa, bebeğinizin cinsiyeti kız olabilir.
Hamileyken genellikle sağ tarafınızda uyuyorsanız, bu bebeğinizin cinsiyetinin kız olduğunun işaretlerinden biridir.
Eğer gebeyken çikolata, dondurma gibi tatlılara aşeriyorsanız ve canınız sürekli tatlı yemek istiyorsa, bu kız bebek sahibi olacağınızın işareti olabilir.

HAMİLELİKTE ERKEK BEBEK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Toplumda, karın konumunun bebeğin cinsiyeti hakkında ipucu verdiğine inanılır. Eğer karnınız diğer gebelere göre daha aşağıda ise, erkek bebek taşıyor olabileceğiniz düşünülür.
Erkek bebek taşıyorsanız, sağ meme diğer memeden daha büyük bir görüntüye sahip olabilir.
Hamilelik döneminde ayaklarda görülen sürekli soğukluk hissi, anne adayının erkek bebek taşımasının açık göstergelerinden birisi olarak tanımlanır.
Gebeliğiniz boyunca karnınızda erkek bebek taşıdığınızın bir diğer belirtisi de, anne adayının saçlarının her zamankinden daha hızlı uzamasıdır.
Anne adayı eğer erkek bir bebek dünyaya getirecekse, hamileyken canı ekşi ya da tuzlu gıdalar isteyebilmektedir.
Hamileyken, daha çok sol tarafınıza yatarak uyuyorsanız, bebeğinizin cinsiyetinin erkek olma ihtimalinin yüksek olduğu söylenir.
Eğer hamileliğiniz boyunca elleriniz kuru ve çatlak iseler, erkek bebek taşıdığınızın bir başka belirtisi olarak tanımlanır.