Boğaz'da 25 milyon TL'ye satılık tarih: Fazilet Hanım Yalısı yeni sahibi bekliyor

İstanbul Boğazı'nın sembol yapılarından birisi olan Arnavutköy'deki Fazilet Hanım Yalısı, satışa çıkarıldı. Kazıklı yolun girişinde bulunan 4 katlı ahşat yapı için 25 milyon lira istendi. Bir emlak komisyoncusu tarafından verilen satış ilanında, yalının yan tarafında kamuya ait geniş bir yeşil alan bulunduğu belirtildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2021 Güncelleme 10 Temmuz 2021, 06:52
Boğaz’da 25 milyon TL’ye satılık tarih: Fazilet Hanım Yalısı yeni sahibi bekliyor

İÇİNDEKİLER

İstanbul Boğazı'nın sembol yapılarından birisi olan Arnavutköy'deki Fazilet Hanım Yalısı, satışa çıkarıldı. Kazıklı yolun girişinde bulunan 4 katlı ahşat yapı için 25 milyon lira istendi.

Bir emlak komisyoncusu tarafından verilen satış ilanında, yalının yan tarafında kamuya ait geniş bir yeşil alan bulunduğu belirtildi. Kuruçeşme Parkı'nın tam karşısında yer alan 100 yıllık yapının iki katı ile dış cephesinin önemli kira getirisi sağladığı ifade edildi. Binanın tarihi eser olarak tescilli olup 'grubu belli olmayan korunması gerekli kültür varlıkları' kapsamında değerlendirildiği de vurgulandı.

BAKICISINA MİRAS BIRAKTI
Cumhurıyet'in
ilk kadın hekimlerinden Dr. İffet Onur, oturduğu yalıyı ölünceye kadar kendisine bakması şartıyla Fatma Yılmaz'a bıraktı. 1995'te de 89 yaşında vefat etti. Yalı, Yılmaz Ailesi'ne kaldı.

Fatma Yılmaz'ın da 2000'de 77 yaşında ölmesinin ardından, eşi Nizamettin Yılmaz yalıda tek başına yaşamaya başladı. Yalıdan iyi bir kira gelirine sahip olan Yılmaz, 2005'te kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Yakınları, 16 yerinden bıçaklanmış cesedini günler sonra buldu.

KİMLİK KARTI
FİYAT 25 milyon TL
ADRES Beşiktaş / Kuruçeşme Mh.
BRÜT 500, net 487 metrekare


ODA sayısı 16
SALON sayısı 4
YAŞI 100
KAT sayısı 4


ISITMA doğalgaz
YAPI tipi ahşap


BANYO sayısı 4
BALKON var
KREDİYE uygun