Yörük Böreği nasıl yapılır? İşte Yörük Böreği tarifi...

Yörük Böreği nasıl yapılır? Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emine Tunadan'dan Yörük Böreği tarifi... İç malzeme için ıspanak, pırasa ve maydanozu ince doğrayıp az tuzla ovun. İçine elinizle ufaladığınız yörük peynirini ilave edip harmanlayın.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2020 Güncelleme 15 Temmuz 2020, 07:02
Yörük Böreği nasıl yapılır? İşte Yörük Böreği tarifi...

İÇİNDEKİLER

İç malzeme için ıspanak, pırasa ve maydanozu ince doğrayıp az tuzla ovun. İçine elinizle ufaladığınız yörük peynirini ilave edip harmanlayın. Ekşi maya ile unu geniş ve derin bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ve ılık sıcak su ilave edip yoğurun. Üzerini kapatıp 30-40 dakika dinlendirin.

180 DERECE SICAKLIK
Kabaran hamuru iki parçaya bölüp büyük boy fırın tepsisi ebadında ve çok ince olmayacak şekilde açın. Bir kat hamuru tepsiye yayıp üzerine iç malzemeyi yerleştirin. İkinci kat hamur ile üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

12-14 KİŞİLİK
6 su bardağı un
Ceviz büyüklüğünde ekşi maya
Su
Tuz

İÇ MALZEME İÇİN:
500 gram ıspanak
2 adet pırasa
Yarım demet maydanoz
250 gram yörük peyniri
Tuz

Zamansız Lezzetler - Emine Tunadan